Google a primit amendă de 10.000 pentru fapte de discriminare

0
762

În urma denumirii „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicația Google Maps, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis să amendeze Google cu 10.000 de lei, asta după ce reprezentanții companiei din România au spus că nu ei sunt responsabili de cu schimbarea denumirii tagurilor pe aceasta aplicație.

CNCD a precizat că amenda a fost aplicată după ce Google România nu a reacționat și nu a informat Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii „Catedrala Mântuirii Neamului” în ”Catedrala Prostirii Neamului, fapt ce se consideră a fi discriminator, încâlcând dreptul de la demnitate.

”Se recomandă ca în viitor Google București să informeze acționaratul privind situații similare, să traducă codul de conduită și în limba română, totodată să accesabilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română).” a transmis Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Pe lângă amenda de 10.000, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a impus companiei Google să publice această hotărâre pe prima pagina a propriului site timp de 10 zile, în varianta română.