Ministrul Mediului, după acumulările de PET-uri din râuri: „Oameni buni, nu avem două Românii!”

0
920

După ce Primăria Balș a demarat în data de 15 iunie 2020 o amplă intervenție de curățare a râului Olteț în urma consistentelor acumulări pe PET-uri, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor s-a adresat cetățenilor într-o postare pe pagina sa de facebook prin care îi îndeamnă la responsabilitate.

Costel Alexe: Oameni buni,

Nu avem două Românii, una a noastră, în spațiul nostru personal, casă, stradă, sat, oraș și alta a celorlalți români, cetățeni pe care poate nu îi vom întâlni niciodată în viață, dar pe care, prin acțiunile noastre, îi afectăm ireversibil.

Nu avem două Românii, una a autorităților și alta a cetățenilor, una a celor cărora le pasă de mediu și una a celor nepăsători.Suntem permanent pe teren pentru a preveni infracțiunile de mediu, pentru a ne asigura că România nu este groapa de gunoi a Uniunii Europene, dar în același timp trebuie să ne asigurăm că nu ne transformăm țara în propria noastră groapă de gunoi!

Oameni buni,

Degeaba autoritățile locale și centrale, primării, Apele Române, ISU, intervin prompt, curăță și amenajează cursurile de apă, lacurile, râurile interioare, dacă în câteva săptămâni ”peisajul” este același: dezolant și periculos deopotrivă.

Un pet aruncat în Munții Ceahlău, pe Vârful Omu, de pe barajul Vidraru, sau la Porțile de Fier nu are impact de mediu doar acolo, el afectează toate comunitățile pe care le traversează în drumul lui, din vârf de munte și până-n Dunăre.

Albiile râurilor, fondul forestier, terenurile de la marginea localităților, zonele de repaus de pe drumurile publice nu sunt zone de depozitare a deșeurilor!

Protejarea mediului înseamnă asumarea unui stil de viață și stă în puterea fiecăruia dintre noi să salvăm natura, să însănătoșim orașul și țara în care locuim!

Imagini cu intervenția Primăriei Balș, județul Olt, 15 iunie 2020:

Oameni buni, Nu avem două Românii, una a noastră, în spațiul nostru personal, casă, stradă, sat, oraș și alta a…

Gepostet von Costel Alexe am Montag, 15. Juni 2020

De asemenea, ieri, 15 iunie, Inspecția Bazinală de Apă Banat a amendat cu 25.000 lei un cetățean din Orșova care a depozitat pământ și deșeuri provenite din construcții, în albie și în zona de protecție a râului Cerna, amonte, circa 500 metri, de zona podului Coramnic.

Aruncarea de deșeuri pe maluri sau în albiile cursurilor de apă constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 25.000 și 30.000 lei pentru persoanele fizice.

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) prin Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Caraș-Severin a intervenit…

Gepostet von Costel Alexe am Dienstag, 16. Juni 2020