PNL crede în succesul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

0
844

Partidul Național Liberal crede în reușita moțiunii de cenzură depusă împotriva Guvernului Dăncilă, ieri având loc prima reușit a opoziției în ceea ce privește încercarea acestora de a înlătura PSD-ul de la conducerea României.

Ludovic Orban, liderul PNL, este cel care a condus echipa de negociere formată din liderii de grup ai PNL și din parlamentarii acestui partid politic care și-au pus toate eforturile în pentru a câștiga orice vot posibil în favoarea moțiunii.

Moțiunea de cenzură, susținută de 237 de parlamentari din 6 formațiuni politice diferite, inclusiv de parlamentarii individuali din PSD, este rezultatul unei serioase mobilizări din partea celui mai mare partid aflat în acest moment în opoziție și anume PNL.

Lideri Partidului Național Liberal spun că vor continua demersurile pentru a asigura succesul acestei moțiuni și sunt de părere că parlamentarul care nu votează această moțiune de cenzură, indiferent de partidul din care face parte, săvârșește un grav act de sfidare a voinței cetățenilor.

În ceea ce privește citirea moțiunii, dezbaterea și votul acesteia, Partidul Național Liberal propune ca aceasta să fie citită săptămâna aceasta, iar dezbaterea și votul să aibă loc luni sau marți și nu sâmbătă, așa cum spera inițial Partidul Social Democrat.

Sfârșitul guvernării PSD devine un fapt confirmat prin semnăturile de pe moțiune, iar acest lucru pare că se va materializa și la votul din plenul Parlamentului, opoziția garantând că prezența acestora va fi de 100%.