Peste 500 de studenţi străini au fost admiși la UMF Iași

0
669

Locurile puse la dispoziţia candidaţilor străini la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi (UMF) s-au ocupat în mare parte. Astfel, peste 500 de studenţi din peste 75 de ţări au fost admişi. Aceştia au respectat şi completat toţi paşii care sunt obligatorii înscrierii pentru a începe primul an de medicină, în toamnă.

Medicină generală a fost cea mai căutată, în limba franceză, unde s-au bătut 4 candidaţi pe un loc.

La cea mai cunoscută unitate de învăţământ superior de medicină, UMF Iaşi, au fost depuse peste 1.800 de dosare de înscriere, dintre care nu mai puţin de 1.284 au fost declarate eligibile. Trierea candidaţilor a fost făcută în funcţie de punctajul stabilit în urma documentelor depuse de aceştia.

Conform datelor transmite de universitate și citate de bzi.ro, la medicină generală, cu predare în limba franceză, au fost 633 de dosare eligibile pe 150 de locuri disponibile. La medicină generală, limba engleză, au fost 374 de dosare depuse, 221 declarate eligibile, pe 200 de locuri, în timp ce la medicină dentară, limba franceză, au fost 445 de dosare depuse, dintre care 342 eligibile, pe 100 de locuri disponibile.

Aceste trei specializări au fost cele mai căutate din cele nouă puse la dispoziţie de către UMF, cu predare în limba engleză, franceză şi în română.