Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, provocare pentru Maricel Popa: „ce ascundeați când ați pus lacătul pe porțile spitalului modular de la Lețcani, la vizita Ministrului Sănătății?”

0
531

Comunicat de presă


Am citit cu surprindere poziția de astăzi a lui Maricel Popa care, în mod paradoxal critică activitatea colegilor mei din Consiliul Județean Iași dar, în același timp, se laudă în mod constant cu proiecte desfășurate, în prezent, tot de Consiliul Județean Iași! Cum vine asta, domnule Popa? Da, județul Iași are proiecte, pentru că astăzi, în Consiliul Județean Iași, există înțelegere și armonie între aparatul executiv și funcționari, nu teroare, frică sau amenințări, ca în perioada de tristă amintire a mandatului pe care l-ați avut. După opt luni de când vă aflați în fotoliul de senator, ieșenii au uitat de dumneavoastră. Veți spune că din opoziție nu puteți face nimic, dar tot nimic ați făcut și când ați avut județul pe mână. Din păcate, ați ales să vă ascundeți în spatele imunității parlamentare, știind că epopeea penală a spitalului mobil de la Lețcani vă urmărește, în continuare. Așadar, domnule Maricel Popa, ce ați avut de ascuns când ați pus lacătul pe porțile spitalului modular de la Lețcani, la vizita Ministrului Sănătății? Nu o spun eu, ci instituțiile care au făcut verificări: o unitate spitalicească de 13 milioane euro, nefuncțională!

Domnule Maricel Popa, vă reamintesc că decizia administrativă de achiziție a spitalului mobil de la Lețcani vă aparține, în exclusivitate. Așadar, trebuie să vă o asumați! Mai departe, din momentul în care ați început procedurile pentru achiziția spitalului modular, și până la finalul mandatului dumneavoastră, au trecut nouă luni în care spitalul a zăcut nefuncțional, într-un moment critic pentru sănătatea locuitorilor din județul Iași și nu numai! Acum încercați să vă reabilitați prin devierea răspunderii față de această achiziție păguboasă.

Domnule Maricel Popa, de ce sunteți speriat de o scrisoare către Procurorul General? Dacă sunteți interesat, de ce nu ați cerut urgentarea clarificărilor în epopeea acestui spital? De ce nu faceți lumină în acuzațiile legate de participarea firmelor dumneavoastră în mentenanța spitalului și de ce atâtea încrengături când totul trebuia să fie clar și transparent, așa cum ați invocat mereu?

Domnule Maricel Popa, invocați posibilitatea ca ISU să funcționalizeze spitalul mobil de la Lețcani, dar nu spuneți că, în 2020, în plină iarnă și o creștere exponențială a cazurilor de COVID19, ați lăsat Iașului zeci de containere reci și nefuncționale. Pentru că distorsionați adevărul, trebuie spus cu subiect și predicat că Ministerul Afacerilor Interne, prin ISU Iași, a solicitat transferul în sarcina lor a spitalului modular pentru folosirea lui și în alte scopuri decât cele pentru combaterea pandemiei de COVID19, ca urmare a cazurilor tot mai puține de pacienți infectați cu noul Coronavirus. Cu alte cuvinte, unitatea spitalicească va avea, cel mai probabil, o altă destinație decât cea gândită de dumneavoastră, domnule Popa și care, din păcate, a eșuat lamentabil în cele mai vulnerabile momente.

– Alexandru Muraru, președintele PNL Iași