FORBES: Primele zece țări în care să fii nomad digital – România este în top 3!

0
842

În ultimii ani, conceptul de lucru la distanță a devenit o realitate cotidiană, pe măsură ce tehnologiile s-au îmbunătățit și acceptarea în mediul corporatist a devenit mai frecventă. Acest lucru a fost exacerbat doar de pandemia de COVID-19 și de obligativitatea muncii de acasă impusă de multe țări din întreaga lume, scrie Forbes, citat de Rador.

Redăm, în continuare, conținutul articolului:

Odată cu vaccinările care încep să se desfășoare la nivel global și cu speranța unei mai mari libertăți de mișcare în curând, nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a îmbrățișa viața ca un nomad digital – pentru a continua să lucrezi de la distanță, dar să combini activitatea cu voiajele (în locurile și în momentele în care este sigur de călătorit), experiențe noi și o schimbare completă a stilului de viață.


Ca răspuns la nevoia crescută de a lucra de acasă, multe țări au introdus vize de sesiune de lucru, pentru a încuraja o nouă formă de turism, spre a-și mări vistieriile lor grav afectate. La urma urmei, dacă ai lucrat de la distanță eficient, de luni de zile, nu există niciun motiv pentru care nu poți continua să faci acest lucru de departe, indiferent dacă este un refugiu montan, o stațiune pe malul mării sau un oraș îndepărtat pe care îl iubești.
Dar există câteva lucruri vitale care trebuie să fie luate în considerare atunci când alegi țara în care să îți stabilești noul cămin digital. Având în vedere acest lucru, Circle Loop a făcut un studiu, luând în considerare o serie de factori, de la prețul și viteza conexiunilor la internet, la prețurile de închiriere și căutarea la distanță de locuri de muncă. Are chiar și clasamente pe țări cu indicele global al fericirii. Rezultatele sale au informat Indicele Digital Nomad Index care clasează primele zece țări în care să fii un nomad digital.


Canada ocupă primul loc. Gazdă a unuia dintre cele mai mari hub-uri tehnologice din lume, obține rezultate bune, de la viteze rapide la internet, până la includerea în top 10 al Indicelui Global al Fericirii și, de departe, cea mai îndepărtată locație în căutarea de locuri de muncă, revine între primele zece. Împreună cu renumele său de una dintre cele mai prietenoase și primitoare țări din lume, este ușor de văzut de ce 21,3% din populația sa este alcătuită din imigranți și de ce se află în topul indicelui din acest an.


Oarecum surprinzător având în vedere turbulențele actuale ale Brexit-ului, Marea Britanie este pe locul al doilea datorită volumului de locuri de muncă la distanță disponibile, împreună cu un nivel ridicat de viață. Este în fruntea unei serii puternice de țări europene care domină indicele – în afară de Canada, singura altă țară neeuropeană din primele zece este Australia, pe locul al nouălea.


Locul al treilea este ocupat de România – o țară care, aș putea paria, nu se află pe radarul multor nomazi digitali. Dar, fiind una dintre piețele de tehnologii ale informației cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est, este o asociere excelentă de oportunități și costuri de viață fantastic de reduse – pachetele de bandă largă cu linie fixă foarte rapide costă aproximativ 8 USD pe lună!