20 de elevi din Tulcea, în vizită de câteva zile la Politehnica ieşeană

0
114

20 de elevi din Tulcea au vizitat în această perioadă, din proprie iniţiativă, laboratoarele facultăţilor de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi. Cei 20 de elevi învaţă, potrivit reprezentanţilor Politehnicii ieşene, la Liceul „Henri Coandă“ din Tulcea, sosind la Iaşi pe 30 august şi finalizându-şi vizita în cursul zilei de azi, 2 septembrie.

Elevii au vizitat mai multe facultăţi ale Politehnicii ieşene, printre acestea numărându-se cea de Mecanică, de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, dar şi Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Medicului „Cristofor Simionescu“.

Elevii sunt din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a şi au ales Politehnica ieşeană în cadrul unui proiect ROSE, deplasându-se alături de cadrul didactic Liliana Popovici, responsabil şi cu activitatea de consiliere şi orientare pentru cariera profesională. Profesorul a menţionat că scopul proiectului este acela de a pregăti tinerii, mai ales cei din medii defavorizate, să menţină un nivel ridicat al educaţiei.

„Marea majoritate a copiilor se focusează mai mult pe Constanţa, astfel că am vrut să le arăt şi altceva, că sunt şi alte universităţi în ţară, nu doar în Constanţa. Am vrut să le dau un alt orizont, m-am gândit la Iaşi, la Bucureşti, vreau să merg în mai multe centre şi ei să aleagă ceva din paleta asta“, a declarat Liliana Popovici, care a afirmat că elevii au fost impresionaţi de ceea ce au găsit la Iaşi.

ZiaruldeIași.ro scrie că cei 20 de elevi au fost cazaţi în Campusul „Tudor Vladimirescu“, în fiecare zi având programe de vizită la facultăţile TUIASI, dar şi în zone din Iaşi sau la companii care colaborează cu Politehnica ieşeană.