Trei consilierii locali ai PSD vor fi excluşi din partid

0
954

Trei consilierii locali ai PSD vor fi excluşi din partid, potrivit unor surse din cadrul filialei ieşene, citate de ziaruldeiasi.ro. Este vorba despre fostul lider de grup Paul Boi­şteanu, Daniela Tăutu şi Mihail Pintilei. Si­tuaţia acestora a fost discutată marţi în Biroul Permanent Judeţean al filialei.

La şedinţa CL de la sfârşitul lunii iulie, iniţial, consilierii PSD au vrut să voteze împotriva vânzării unor terenuri (prin licitaţie) de pe şos. Iaşi – Tomeşti către grupul BMT, grup care, prin intermediul firmei OMCO, are în intenţie construirea unei fabrici, având deja proprietăţi în zonă. Cu o zi înainte de plen, şeful PSD Maricel Popa recomandase consilierilor să nu voteze acest proiect de hotărâre. În cele din urmă, după lungi discuţii şi calcule electorale, consilierii PSD au votat pentru aprobarea proiectului.

După această decizie, Boişteanu a fost schimbat din funcţia de lider de grup şi înlocuit cu Gabriel Surdu. La rândul său, Pintilei a mai fost propus în trecut pentru excludere, dar o decizie nu a fost luată până acum. În plen, Pintilei s-a remarcat destul de des prin remarci ironice la adresa lui Liviu Dragnea şi a liderilor PSD de la Iaşi. În acelaşi timp, Daniela Tăutu este percepută ca o apropiată a primarului Mihai Chirica.

Dacă vor fi excluşi, cei trei îşi vor pierde mandatul de consilier local.