Voiculescu, prins cu minciuna: Semnătura „de primire” nu era a premierului Cîţu. Acesta spune că cineva de la Cancelarie a coborât şi a semnat

0
99

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat, luni, la Prima TV, că premierul ar fi fost informat „printr-o scrisoare clasificată, pentru care există şi semnătură de primire” despre constituirea grupului de lucru pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-1, dar a adăugat că semnătura de primire era a cuiva „de la Cancelarie, de la Guvern, care a coborât, înţeleg şi a semnat de primire”, potrivit Epoch Times România.

“Astea sunt două lucruri banale. Unu – că s-a format un grup de lucru şi doi – că există o informare transmisă (către premier n.r.), cu semnătura de primire de la cineva de la Cancelarie, de la Guvern, care a coborât, înţeleg şi a semnat de primire”, a afirmat Voiculescu citat de Agerpres.

Fostul oficial a adăugat că discuţia despre constituirea grupului de lucru pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19 ar fi una “ridicolă” şi susţine că grupul de lucru nu a putut funcţiona dat fiind faptul că patru dintre cei cinci membri au plecat din minister odată cu demiterea sa.

“Mai întâi că e ridicolă toată discuţia. Când cineva semnalează o problemă gravă, de interes public, cum ar fi numărul deceselor de COVID-19, asta este tema şi la ani distanţă ca importanţă e că s-a făcut un grup de lucru şi că acest grup de lucru n-a apucat să funcţioneze, respectiv n-a apucat să constate care este dimensiunea problemei. […] Ideea că premierul spune ‘nu există grupul de lucru’ – există. Dacă ne uităm la dată, vedem cât de ridicolă este toată discuţia asta. S-a înfiinţat în 12.04, noi în 14.04 am fost demişi, şi eu şi doamna doctor Moldovan, şi cu noi cred că patru din cei cinci membri. Deci, dacă a existat sau nu a existat grupul de lucru, e incredibil că premierul vrea să vorbească despre asta, dar decizia există şi are un număr şi este la cabinetul secretarului de stat şi informarea care aducea la cunoştinţă premierului că există această problemă, […] asta e ceva ce nu poate fi pus la îndoială. […] Ceea ce aş vrea să spun e cât de ridicolă este toată discuţia despre lucrurile astea două şi cât de ridicol este că premierul vorbeşte fără să fie în cunoştinţă de cauză despre cele două chestiuni minore”, a afirmat fostul ministru al Sănătăţii.