VIDEO Reprezentarea „cu cinste” a ieșenilor, Șoșoacă, primul scandal pe holurile Parlamentului!

0
1045

Senatoarea Diana Șoșoacă, aleasă ca parlamentar de Iaşi din partea AUR, a fost protagonista unui episod plin de amenințări, pe holurile Parlamentului. Senatoarea susține că ar fi ajuns în presă datele sale personale. Autoritățile au început o verificare în privința adeverinței prin care senatoarea susține că nu poate purta mască de protecție, conform detaliilor apărute în presa națională.

„Am fost anunțată… ăștia nu știu cu cine se pun. Am fost anunțată că adeverință mea medicală și adresa Comisiei de Validare către DSP au fost făcute publice cu toate datele mele confidențiale și cu codurile bolilor mele, expuse presei.

 Mi s-au încălcat toate drepturile cu privire la confidențialitatea datelor personale și a stării mele de sănătate. Voi formulă plângere penală atât împotriva membrilor Senatului, cât și de la nivelul Ministerului Sănătății, DSP-ul cât și împotriva celor din presă care și-au permis să publice fără acordul meu datele mele personale”, a spus aceasta.

„Am vrut să fiu o doamnă cu voi”

Tirada lui Şoşoacă la adresa autorităţilor a continuat. „Dacă așa vreți să începem mandatul, așa vom începe. Dacă nu înțelegeți că nu aveți dreptul să va bateți joc de starea de sănătate a unei persoane, atunci o să vă învățăm. Eu solicit verificarea tutoror măștilor colegilor mei din Parlament, dacă sunt conforme. Am acest drept dacă mie mi se contesta o adeverință medicală. Vreau să văd testare, care este gradul de protecție pe care măștile din Parlament îl oferă. Fac și plângere penală tuturor celor care au făcut publice datele mele confidențiale și starea mea de sănătate. Ați vrut război, aveți război. Am vrut să fiu o doamna cu voi, nu ați vrut, ne întâlnim pe tărâmul penalului”, a amenințat Şosoacă, pe holurile Parlamentului.

În pofida nemulțumirilor Senatoarei AUR, aceasta trebuie să poarte mască în Parlament, deoarece adeverința pe care a prezentat-o și prin care era exceptată de la purtarea măștii a fost emisă de medicul de familie și nu de medicul de medicina muncii de la Senat, a spus la Digi24 Iulia Scântei (PNL), președinta comisiei de validare din Senat. Acesta este răspunsul primit de la DSP, în urma solicitării trimise de Senat.

„I-am solicitat să poarte mască, lucru cu privire la care s-a conformat și, pe durata ședinței, până când a venit răspunsul, a purtat masca de protecție. A purtat și ulterior, pentru că răspunsul pe care i l-am înmânat personal, primit din partea DSP București, atestă că emitentul nu este emitentul legal al unei astfel de adeverințe, cu privire la efectul exceptării măștii, întrucât nu medicul de familie este cel competent să excepteze o persoană, pe baza adeverinței, de la purtarea măștii, ci medicul de medicină a muncii din cadrul Senatului.

Acela este medicul care, pe baza recomandărilor medicului specialist, va stabili dacă acel diagnostic stabilit de medicul de familie, identificat numeric codat, corespunde categoriei de boli care ar afecta capacitatea de oxigenare”, a spus Scântei la Digi24.

„Noi nu am încercat să verificăm sub aspectul autenticității, ci pur și simplu să vedem dacă această adeverință produce efecte juridice în privința exceptării domniei sale de la purtarea măștii în Senat. Nu produce efecte juridice, domnia sa este obligată să se adreseze medicului de medicina muncii din cadrul Senatului, acela este singurul competent. Până la obținerea acestui aviz medical, adeverința medicală nu poate fi folosită pentru participare fără mască de protecție în sălile de plen sau în sălile comisiilor”, a adăugat ea.