VIDEO Filmul ”Rocks” a câştigat cinci premii la gala British Independent Film Awards

0
51

“Rocks”, un film dramatic în care eleve necunoscute din estul Londrei au fost distribuite în rolurile principale, a câştigat cele mai multe premii – cinci – la gala British Independent Film Awards (BIFA), care a avut loc sâmbătă seară la Londra, informează BBC, citat de Agerpres.

Astfel, lungmetrajul “Rocks” s-a impus la categoria “cel mai bun film independent britanic”, iar una dintre protagonistele sale, Kosar Ali, în vârstă de 17 ani, a triumfat la categoriile “cea mai bună actriţă în rol secundar” şi “cel mai bun interpret debutant”.

Un alt câştigător din distribuţia acestei pelicule este D’Angelou Osei Kissiedu, care avea doar şapte ani când a interpretat personajul Emmanuel.

El a fost desemnat “cel mai bun actor în rol secundar” şi există o diferenţă de şapte decenii între tânărul artist şi câştigătorul categoriei “cel mai bun actor în rol principal” – Anthony Hopkins, în vârstă de 83 de ani, care a fost recompensat pentru interpretarea sa din filmul “The Father”, în care joacă rolul unui bărbat afectat de demenţă.

Bukky Bakray, în vârstă de 18 ani, interpretează rolul principal din “Rocks” şi a fost nominalizată la categoria “cea mai bună actriţă în rol principal”. Acel trofeu a fost însă câştigat de Wunmi Mosaku pentru rolul din “His House”, o dramă despre ororile din vieţile reale ale refugiaţilor şi solicitanţilor de azil, care a câştigat în total patru trofee BIFA.

Filmul “The Father” a primit trei premii, iar thrillerul psihologic cu accente horror “Saint Maud”, care primise cele mai multe nominalizări – 17 -, a câştigat în cele din urmă doar două premii.

Actorul Riz Ahmed a fost desemnat “cel mai bun scenarist debutant” cu filmul “Mogul Mowgli”, care s-a impus şi la categoria “cea mai bună coloană sonoră”, în timp ce o altă producţie realizată de Riz Ahmed, “The Long Goodbye”, a câştigat trofeul BIFA la categoria “cel mai bun scurtmetraj”.Prezentăm mai jos câştigătorii desemnaţi în categoriile principale de premii:

Cel mai bun film independent britanic – “Rocks”

Cea mai bună actriţă – Wunmi Mosaku (“His House”)

Cel mai bun actor – Anthony Hopkins (“The Father)

Cea mai bună actriţă în rol secundar – Kosar Ali (“Rocks”)

Cel mai bun actor în rol secundar – D’Angelou Osei Kissiedu (“Rocks”)

Cel mai bun interpret debutant – Kosar Ali (“Rocks”)

Cel mai bun regizor – Remi Weekes (“His House”)

Cel mai bun scenariu – Florian Zeller & Christopher Hampton (“The Father)

Cel mai bun documentar – “The Reason I Jump”