USAMV Iași vizitată de Excelența Sa Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România

0
382

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a primit în cursul zilei de astăzi vizita ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, Excelenţa Sa Adrian Zuckerman. După discuţiile din Sala Senatului, Excelența Sa împreună cu membrii delegației Ambasadei însoțiți de reprezentanții USAMV Iași, a vizitat amfiteatre și laboratoare ale instituției, atelierele de microproducție pentru procesarea produselor de carne, lactate și panificație, discutând cu studenții prezenți, despre adaptarea la aceste condiții de învățare.

”Ne bucurăm mult să fim prezenți astăzi la această Universitate impresionantă cu o valoare enormă pentru România. Ne dorim să intensificăm schimbul de studenți între universități, studenții de aici să meargă la universități din America și studenții de acolo să vină aici. Am avut onoarea să întâlnesc studenții de aici și am fost foarte impresionat pentru că sunt foarte harnici și deștepți. Prevăd un viitor superb pentru România, cu acești studenți care vor finaliza studiile aici și vor lucra pentru agricultura românească. Vom pune cercetarea alături de partea de business și vom folosi rezultatele academice ale Universității agronomice ieșene inclusiv în beneficiul unor companii de profil americane”, a declarat Excelența SA Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România.

Consorțiul Universităților Agronomice din România va intensifica parteneriatele cu instituțiile de învățământ superior din SUA, Ambasada implicându-se în acest sens.

”Vizita Excelenței Sale ne onorează și reprezintă o confirmare a colaborării pe care o avem cu universități din Statele Unite ale Americii și cu unele companii americane care activează în România. Chiar vineri am avut-o întâlnire online girată de Ambasada Statelor Unite, cu rectorii Universităților de Științe Agricole și Medicină Veterinară din țară şi reprezentanţii APLU – Association of Public Land-Grant Universities din SUA, la sfârșitul acesteia fiind redactat un memorandum de înțelegere pentru a avea colaborări viitoare cu universități din S.U.A.”, a declarat prof. univ. Dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iași.