Un start-up de tehnologie din Iași a atras fonduri de aproape 500.000 euro pe un proiect care utilizează Inteligența Artificială pentru a rezolva sarcinile repetitive din birouri, precum procesarea facturilor

0
447

Un start-up de tehnologie din Iași a obținut un grant de 400.000 euro din partea Innovation Norway, a atras 80.000 euro într-o primă rundă de investiții și o pregătește pe a doua cu o valoare de până la 250.000 euro.

Sourcetask Solutions a dezvoltat o platformă („SenseTask”) care utilizează inteligența artificială pentru a automatiza procesarea manuală a documentelor.

Proiectul a fost demarat la mijlocul anului 2019, iar fondatorii sunt Ciprian Petrini (CEO) și Victor Cristinari (CTO).

Ne propunem să rezolvăm o problemă mare: cea a pierderii semnificative a productivității din cauza procesării manuale a documentelor. La nivel mondial, organizațiile pierd peste 20% din productivitate din cauza unor probleme ce țin de documente. În România, cred că acest procent este mult mai mare”, a declarat, pentru Economedia.ro, Ciprian Petrini.

Înainte de a înființa compania, acesta a studiat și a lucrat în SUA, în California, având și experiență de start-up. Unul dintre motivele pentru care s-a întors, conform propriilor precizări, a vizat intenția de a dezvolta o companie de software în România.

Despre SenseTask, Ciprian Petrini spune că este un produs arhitectural complex, dar care are o interfață interactivă și intuitivă, fiind ușor de utilizat și accesibil.

Elimină multe dintre sarcinile manuale care încă există în birouri, permițând clienților să se concentreze pe activități strategice, non repetitive”, a mai spus Ciprian Petrini.

Un exemplu concret, pe care se axează SenseTask în prezent, dar fără a se limita la acesta, constă în procesarea automată a facturilor, în condițiile în care platforma poate extrage datele relevante dintr-un astfel de act chiar dacă documentul a fost doar fotografiat.

Poți citi mai multe pe Economedia.