Simpozion de tradiție cu o prezență impresionantă la Școala Gimnazială ”Alexandru cel Bun” Iași

0
902

Joi, 13 mai 2021, începând cu ora 16.00, o sută de cadre didactice din județul Iași au participat la Simpozionul ”Motivație și performanță în practica școlară” organizat de Școala Gimnazială ”Alexandru cel Bun” din Iași, în colaborare cu Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași și Casa Corpului Didactic Iași.

Evenimentul aflat la a IX-a ediție a reunit lucrări ale profesorilor de diferite specialități din zona Iașilor care au prezentat ultimele noutăți teoretice și praxiologice în domeniul didactic, modalități inovative de abordare a pedagogiei digitale, schimbând practici și idei în cadrul comunității profesionale încercate cu cea mai mare provocare din istoria educației: școala online din martie 2021 până recent, scrie bzi.ro.

Din partea Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost prezent domnul Lect. Univ. Dr.  Bogdan Neculau, directorul Departamentului pentru Învățământ Preuniversitar care a vorbit despre importanța inteligenței caracteriale în optimizarea performanței și despre tipurile de motivației implicate în educație. D-na. prof. Pădurariu Emanuela Tatiana, inspector școlar pentru disciplina Informatică în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași a prezentat proiectul ”Centrul de formare pentru educație digitală. Oportunități de dezvoltare personală a dascălilor ieșeni”, iar domnul Silviu Iordache, director al Casei Corpului Didactic Iași a orientat informațiile valoroase prezentate în cadrul evenimentului către publicația de specialitate editată de Casa Corpului Didactic Iași.

Conducerea instituției gazdă, Școala Gimnazială ”Alexandru cel Bun” din Iași, doamna director Anca Ghiciuc a felicitat participanții și a realizat un tablou al feedeback-ului oferit de participanți extrem de onorant și motivant pentru organizarea următoarei ediții, a X-a.

”Istoricul nostru conservă ediții cu o rezonanță unică, cum a fost Simpozionul din 2013, dedicat celor 40 de ani de la fondarea școlii sau cel din 2018, dedicat Centenarului Marii Uniri, desfășurat în sala Ferdinand a Univ. « Al. I. Cuza din Iași », iar anul acesta înscriem o altă ediție unică, o premiera online prin desfășurarea lucrărilor în mediul virtual.”