România și aderarea la Schengen

0
101
EU Commission President Ursula Von der Leyen welcomes Romanian Prime Minister Ludovic Orban (L) ahead of a meeting in Brussels, Belgium, 09 January 2020. EPA-EFE/, Image: 491775937, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: OLIVIER HOSLET / EPA / Profimedia

După ani de tergiversări PSD-iste, România are în sfârșit un premier preocupat de aderarea țării sale la un spațiu european fără frontiere.

În urma întâlnirii cu președintele Comisiei Europene, Orban a declarat că „Din punctul nostru de vedere, România respectă toate condițiile pentru aderarea la Schengen” .

Premierul României a asigurat-o pe Ursula von der Leyen că „ne vom prezenta în continuare obiectivele pe care le avem legate de aderarea României la Schengen”.

De asemenea, acesta a firmat că „lucrurile se știu foarte limpede, în România, practic, au avut loc evenimente importante, care au schimbat în mod profund şi în bine realităţile din România, se ştie foarte clar că atât președintele României, cât și Guvernul de la București sunt profund angajate în atingerea obiectivelor pe care le-am amintit”: aderarea la Schengen și încheierea Mecanismului de Cooperare și Verificare.