Primăria comunei Ciortești are în implementare mai multe proiecte de infrastructură cu o valoare de peste 4 milioane de euro. Administrația locală a anunțat mai multe proiecte intrate în linie dreaptă, fiind vorba de reabilitarea unor drumuri afectate de viituri, extinderea rețelei de apă, modernizarea căminului cultural și construcția unui nou sediu al primariei.
Investiția pentru reabilitarea drumurilor afectate de fenomene hidrometeorologice a fost estimată la 10,5 milioane lei, finanțată prin CNI, și se află în procedură de licitație.
“Vorbim despre 6,7 kilometri de drumuri în satele Coropceni și Rotaria. E o investiție neașteptată, de ce să nu recunoaștem, mai ales că suma alocată nu este deloc de neglijat. Faptul că CNI a scos la licitație lucrări din județul Suceava demonstrează cumva celor care n-au mai crezut că acest proiect va deveni realitate că noi chiar facem. E foarte important ca lucrările să fie atribuite unui constructor serios. Refacerea drumurilor este un succes pentru noi, ca administrație locală, mai ales că e o dovadă a faptului că administrarea unei comunități nu se face din birou, ci înseamnă drumuri la București, discuții, atragerea atenției asupra problemelor”, a declarat primarul Alina Apostol.
Un alt proiect, extinderea rețelei de apă în satul Rotaria, o investiție care depășește 1 milion lei, este gândit să aibă loc concomitent cu refacerea drumurilor afectate de viitură, explică edilul, astfel încât să nu aibă loc alte săpături ulterioare, după ce drumurile au fost deja modernizate.
De asemenea, administrația locală a implementat proiectul de 1,2 milioane lei pentru modernizarea căminului cultural, construirea unei noi grădinițe, iar în prezent a obținut finanțarea de la CNI pentru construcția unui sediu nou de primărie.
“Am analizat necesitatea și am considerat că, după ce am construit 3 școli și o grădiniță, avem Căminul Cultural Ciortești în reabilitare, iar la Coropceni suntem în licitație pentru un Cămin nou, este momentul să avem și o clădire frumoasă în care să veniți cu drag, iar echipa de la primărie să se simtă confortabil. Pentru cei care nu știu, nu avem o sală de consiliu, acum folosim o sala de clasă de la Școala Coropceni, iar oficierea căsătoriilor se întâmplă afară sau pe hol”, a mai adăugat primarul Alina Apostol.