Prin programele Ministerului Mediului, ieșenii își pot achiziționa mașini Tesla. Costel Alexe: “Am dublat bugetul pentru Rabla Plus!”

0
3340

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a anunțat că românii vor putea să își achiziționeze autoturisme Tesla, prin programul Rabla Plus. Anul acesta, ministerul a alocat cele mai mari sume pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus, încurajând achiziția de autoturisme prietenoase cu mediul.

“Am avut mai multe discuții la nivel ministerial și vă anunț că am reușit să introducem în ghid ca românii, începând de astăzi, își pot achiziționa mașini Tesla prin programul Rabla Plus. Dacă la începutul anului 2020 anunțam că Guvernul Orban a alocat cel mai mare buget pentru programul Rabla Clasic, crescând numărul de vouchere de la 55 mii la 60 mii, tot atunci am spus că Guvernul va crește cu 50% fondurile pentru Rabla Plus, astfel încât românii să își achiziționeze un număr cât mai mare de mașini electrice sau hibrid. Astfel, am crescut bugetul de la 90 milioane lei la 145 milioane lei și vreau să vă spun că acum, aproape de finalul anului, suntem în situația în care tot acest buget a fost consumat. Avem cel mai mare număr de mașini rezervate din istoria acestui program, în jur de 3.800 de mașini și am căutat să venim în sprijinul românilor, aunțând deja că bugetul pentru Rabla Plus a fost mărit cu încă 60 milioane lei.”, a spus Costel Alexe.

La Iași, peste 1.200 de ieșeni au profitat de programul Rabla Clasic iar pentru Programul Rabla Plus (electrice și hibrid), cifra se apropie de 100.

“Cifrele sunt încurajatoare, mai ales pentru Rabla Plus, program care a depășit orice așteptări și care, pe noi, cei de la Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, ne-a surprins plăcut. Încurajăm românii să achiziționeze autoturisme prietenoase cu mediul și, totodată, autoritățile publice să adere la programele pentru achiziția de mijloace de transport public în comun electrice, pentru că doar implementând măsuri verzi vom proteja mai bine mediul înconjurător. Avem la acest moment 1261 autoturisme luate de ieșeni prin programul Rabla Clasic și ne apropiem de 100 de mașini electrice și hibrid achiziționate prin Rabla Plus și vreau să cred că, prin acest apel, împreună cu toți cei interesați din Iași, vom crește de la an la an acest număr.”, a precizat Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.