Olandezii sunt din nou cei mai buni din lume în ceea ce privește nivelul cunoaşterii limbii engleze (cu excepția vorbitorilor nativi) – pe ce loc se situează românii

0
810

Olandezii au ocupat din nou primul loc în clasamentul internațional English Proficiency Index (EPI), care evaluează, anual, nivelul de competență în limba engleză în rândul cetăţenilor din 100 de țări ale lumii, pentru care această limbă nu este nativă. Finlandezii se află pe locul doi, iar danezii încheie troica liderilor mondiali.

Olandezii se află în fruntea clasamentului de anul trecut, iar în 2018 cei mai buni au fost suedezii, care anul acesta se situează pe poziţia a patra.

Clasamentul EPI împarte ţările în patru grupuri în ceea ce privește competențele la limba engleză.

Primul grup cuprinde 12 țări cu un nivel “foarte ridicat” de competență în limba engleză. Pe lângă țările UE mai sus menţionat, din acest grup mai fac parte Austria, Portugalia, Germania, Belgia, Luxemburg, precum și Norvegia, Singapore și Africa de Sud.

Al doilea grup de țări este cu “nivel ridicat” şi include 17 țări, inclusiv majoritatea țărilor UE. (Din acest grup face parte şi România, care ocupă locul 17 în clasament).

Urmează apoi grupul de țări cu un “nivel mediu”, din care face parte Rusia (locul 41), dar și două țări puțin vorbitoare de limbă engleză ale Uniunii Europene – Italia (locul 30) și Spania (locul 34). Acest grup cuprinde în total 18 țări.

Grupul de țări cu un “nivel scăzut” de competenţă a limbii engleze s-a dovedit a fi cel mai numeros – include 29 de țări, printre care şi Brazilia (locul 53) şi Turcia (locul 69). Iar ultimul grup cu un “nivel foarte scăzut” al limbii engleze include 24 de țări, Tadjikistan fiind ţara care încheie clasamentul.

La întocmirea clasamentului au fost testate online 2,2 milioane de persoane cu vârsta peste 18 ani. În lume, cel mai bine stăpânesc limba engleză tinerii cu vârsta cuprinsă între 26 la 30 de ani. Cunoștințele celor peste 40 de ani sunt mai complete decât cele ale celor cu vârsta între 18-20 de ani.