Noi cazuri de pestă porcină africană în Iași!

0
140

Prefectul Municipiului Iași: „Conform notificării transmise de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Iași, s-au confirmat două noi cazuri de pestă porcină africană, la doi porci mistreți.”. Unul dintre aceștia a fost vânat pe Fondul de Vânătoare nr. 27 Victoria, în timp ce al doilea a fost vânat pe Fondul de Vânătoare nr. 50 Răducăneni, informează Marian Grigoraș.

Acesta mai afirmă și că în ședința din 13 ianuarie 2020 a Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor au fost stabilite planurile de măsuri specifice, conform prevederilor legale, inclusiv zonele afectate, respectiv pe o rază de 13 km² de la locurile cazurilor confirmate. De asemenea, „în zonele afectate se recoltează integral mistreţii, prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul”.

„În afară de situațiile menționate, în prezent, în județ mai există patru focare de pestă porcină africană la porci domestici (Prisacani, Țibănești, Gorban, Victoria – Icușeni), precum și alte două cazuri la porc mistreț (Golăiești și Dobrovăț)”, a comunicat Marian Grigoraș într-o postare pe pagina sa de facebook.