Marius Sorin Dangă, despre blocajul fără precedent întreținut iresponsabil, cu zâmbetul pe buze, de cei care au promis ieșenilor că vor fi altfel – USR PLUS

0
192

După ce Filiala Județeana a USR Iași a lansat în spațiul public acuzații la adresa primarului Municiupiului Iași că acesta ar dori alianță în Consiliul Local cu PSD, Vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Marius Sorin Dangă a explicat prin intermediul unei postări de pe pagina sa de Facebook cum refuzul USR de a se alia cu PNL în Coniliul Local a generat un blocaj fără precedent.

Redăm, în continuare, conținutul integral al postării:

„Am fost viceprimar al Iașului. Și îmi pasă de ceea ce se întâmplă acum cu Iașul și proiectele sale. Suntem într-un blocaj fără precedent: fără viceprimari de 4 luni de zile, fără nicio investiție nouă în Municipiul Iași aprobată la nivel de PUZ în ultimele 4 luni. Un blocaj întreținut iresponsabil, cu zâmbetul pe buze, de cei care au promis ieșenilor că vor fi altfel.

Să ne uităm putin la structura Consiliului Local Iași:

11-PNL

9- USR

5-PSD

2-PMP

——-

Total 27

Pentru alegerea viceprimarilor sunt necesare 14 voturi.

În prima conferință de după alegeri, conducerea PNL Iași declara: „vrem să ne vedem cu preşedinţii USR-PLUS şi pmp, pentru a constitui o majoritate cât se poate de largă, astfel încât în următorii patru ani să nu avem nici măcar o sincopă în ceea ce priveşte dezvoltarea municipiului şi judeţului nostru”.

Dupa 4 luni de gândire profundă, răspunsul USR PLUS Iași, prin vocea liderului informal al acestuia, este „Să se “debaraseze” de Mihai Chirica și de Costel Alexe” …. adică PNL Iași să facă un creștinesc Seppuku pentru mântuirea întru userism. Adică o condiție 100% neîndeplinibilă. Nu tu proiecte, un tu programe …doar despre oameni.

După 4 luni de blocaj, PNL, prin vocea Primarului spune: ”Nu avem conturată încă o decizie la viceprimari pentru că trebuie să fie şi o decizie politică. Aceasta aparţine şi celorlalte partide, neavând noi PNL o majoritate clară. Dacă USR, PSD, PMP, împreună sau pe rând sau în diverse fracţiuni consideră că este necesar să facem şi pasul acesta sunt complet deschis” și în plus ”Opţiunea noastră este clară pentru un post de viceprimar. Este vorba despre Daniel Juravle. Dacă vor dori să ne dea şi al doilea post de viceprimar o să îl luăm şi o să îl folosim în slujba oraşului nostru. Dacă vor dori să nominalizeze un viceprimar o să-l acceptăm” .

După aceasta declarație tot USR PLUS, prin același lider informal care duce un întreg partid în propria răfuială politică și refuză orice rezolvare a acestui blocaj, sare în sus ca, vai, PNL “alege colaborarea cu PSD”.

Vreau sa vă rog pe voi, prietenii mei virtuali, sa oferiți, cu aceste date pe masă, soluții pentru ieșirea din blocaj. Fără ironii sau injurii. Fără răspunsuri în bataie de joc.” – își încheie postarea Sorin Dangă.