Marius Bodea, candidatul USR PLUS, a fost angajat si platit de un corupt condamnat si urmarit international

0
2588

Alianța USR PLUS a reușit să susțină la Iași un fost angajat al afaceristului Cristian Maftei, condamnat la inchisoare pentru coruptie si care a fugit din tara pentru a nu-si ispasi pedeapsa. Esta vorba despre Marius Bodea, candidat la Președinția Consiliului Județean Iași din partea alianței USR PLUS, alianță politică care se laudă doar cu „oameni noi în politică”, oameni care defapt au crescut politic în ultimii 30 de ani, susținuți prin tot felul de funcții în instituții și companii de stat.

Marius Bodea nu poate sa spuna ca nu a avut nici o legatura cu mediile corupte avand in vedere ca acesta a fost angajat timp de aproape doi ani la societatea Compania Quantum SA, firma patronata de Cristian Maftei, afaceristul condamnat pentru coruptie in dosarul in care fostul prefect Radu Prisacaru a fost bagat la inchisoare pentru luare de mita. Astfel, Marius Bodea a fost angajat la SC Compania Quantum SA in perioada 2009-2010, perioada in care Cristian Maftei era judecat pentru coruptie in calitate de intermediar al mitei primite de fostul prefect Radu Prisacaru. Sa precizam ca Maftei a fost trimis in judecata pe 5 decembrie 2006 (vezi aici) dupa 4 luni de la arestarea in flagrant a fostului prefect Radu Prisacaru. Astfel, flagrantul in urma caruia a fost arestat Prisacaru a fost realizat pe 31 august 2006. Ori, Marius Bodea s-a angajat la firma lui Cristian Maftei  la inceputul anului 2009. Marius Bodea a incasat in anul 2009 de la Compania Quantum salarii in valoare totala de  58.537 lei. In anul 2010 a incasat de la Compania Quantum numai 3.081 lei. Dupa aceea nu a mai fost nevoie sa ramana angajat la Maftei deoarece i-a gasit partidul (PNL) tot felul de sinecuri adica functii pe la institutii si companii de stat, Tehnopolis, Aeroport etc.

Mai multe detalii pe: https://www.dezvaluirea.ro/candidatul-usr-bodea-angajat-si-platit-de-un-corupt-condamnat-si-urmarit-international/