Liviu Brătescu, preşedintele Comisiei de Cultură a PNL: “Pentru cei din PSD, statul nu este altceva decât un izvor de profit, din buzunarele populaţiei”

0
429

Liviu Brătescu, preşedintele Comisiei Naţionale de Cultură, Culte şi Minorităţi a PNL, ia atitudine faţă controlul culturii pe care vor să îl impună ministrul Daniel Breaz şi secretarul general adjunct din MCIN, Adrian Vasile. Acesta a pregătit o OUG prin care comasează sub control personal sute de milioane de euro, finanţarea pentru cultură.

Redăm integral declaraţia cercet. dr. Liviu Brătescu:

“Ştim din păcate că Ministerul Culturii a fost lăsat pradă nepriceperii unor ageamii în ceea ce priveşte cultura, pornind chiar de la capul său, domnul Breaz. Dar nu este singurul, domnia sa înconjurându-se de oameni de acelaşi calibru în nepricepere.

Pentru cei din PSD, statul nu este altceva decât un izvor de profit, din buzunarele populaţiei şi cu daune inimaginabile. În cazul de faţă, Adrian Vasile, medic veterinar devenit secretar general adjunct în MCIN, doreşte înfiinţarea unei suprastructuri ordonatoare de credit care să înglobeze tot ceea ce înseamnă fonduri de finanţare culturală din România.

Numai Programul Naţional de Investiţii are un buget de peste un miliard de euro. Ceea ce face ca Ministerul în sine să fie un mic copil pe lângă dimensiunea pantagruelică a acestei agenţii.

După ce anterior a lovit în ceea ce înseamnă act artistic şi şi-a dovedit incompetenţa, prin declaraţiile privind Roşia Montană sau prin reducerea bugetului AFCN cu 30%, ministrul inculturii loveşte din nou, urmărind subordonarea politică a culturii şi finanţarea discreţionară. Prin această OUG pe care a pregătit-o Adrian Vasile se vizează distrugerea instituţiilor care asigură finanţarea sectorului cultural!

De unde starea de urgenţă? De unde această aplecare spre a distruge, nu a construi? România, aşa cum bine aţi spus în campania electorală, merită mai mult!

Domnule ministru, lansez aici şi acum un apel la luciditate şi la dialog! Este momentul în care trebuie să acţionăm pentru acest popor pe care îl reprezentaţi! Sunteţi delegatul lui şi trebuie să vă gândiţi la viitorul lui, la ce lăsaţi în urmă, nu la interesele de moment ale partidului dumneavoastră! Este condamnabil ce încercaţi să faceţi şi este o crimă la adresa culturii acestui popor! Haideţi să investim acolo unde este de investit. Aici nu este politică, ci cultură. Haideţi să construim împreună!”