La Teatrul Luceafărul începe seria de spectacole “La distanță, dar în continuare împreună!”

0
851

Pentru a păstra vie relația emoțională cu publicul, pe care echipa a construit-o de-a lungul sezoanelor atât prin reprezentațiile susținute la sediu, cât și în țară și străinătate, în festivaluri internaționale și în turnee, Teatrul Luceafărul va începe o serie de spectacole pe care le va difuza online.

Sub genericul “La distanță, dar în continuare împreună!”, care sintetizează situația în care se află acum întreaga lume, instituția ieșeană va transmite live, pe contul său de Facebook, în fiecare duminică, începând de la ora 11, spectacole din repertoriul permanent.

Adresa este facebook.com/teatrul.luceafaruliasi, iar spectacolele vor putea fi urmărite în regim public. “Arta teatrului este o artă care presupune prezența concomitentă, în același spațiu și în același timp, a artiștilor și a publicului, iar această calitate a apropierii umane i-a asigurat rezistența în timp.

Trăim momente care presupun distanțarea socială, dar cu puțină imaginație, urmărind aceste reprezentații vom reuși să conservăm sentimentul că, deși mai departe unii de alții decât de obicei, suntem în continuare împreună!”, a precizat teatrologul Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafărul Iași.

Prima tele-întâlnire este programată duminică, 22 martie, ora 11, când va putea fi urmărit spectacolul PRINȚUL FERICIT după Oscar Wilde.

E un spectacol pentru toate vârstele, o viziune modernă a regizorului Radu Alexandru Nica. El a coordonat o echipă artistică alcătuită din Daniela Magiaru (dramatizarea) Ioana Popescu (scenografia), Florin Fieroiu (coregrafia), Vlaicu Golcea (muzica), Dumitru Georgescu/Claudiu Gălățeanu, Alex Iurașcu, George Cocoș, Ioana Corban, Aurelian Diaconu, Ioana Iordache, Minodora Lungu/Camelia Dilbea, Beatrice Volbea. Spectacolul dezvoltă dramaturgic tehnica storytelling-ului, iar teatral apelează la expresivitatea corporală a interpreţilor, într-o mizanscenă interactivă, vizuală, dinamică.

După peste 30 de montări lucrate în teatre din România, Germania şi SUA, Radu-Alexandru Nica spune despre intenţiile sale artistice de la Teatrul Luceafărul: „Dorim ca povestea lui Oscar Wilde să fie un prilej de interogație reală pe teme fundamentale pentru noi, creatorii spectacolului, dar să fie și un prilej de dialog cu publicul despre întâmplări și probleme reale, cu care se confruntă în viața de zi cu zi – sărăcia, moartea, dragostea, sacrificiul etc.

Spectacolul este construit pe mai multe planuri – cel al poveștii efective, cel al mișcării, în care sunt dezbătute teme valoroase într-o cheie non-narativă și non-verbală.”