Informații despre admitere și preînscriere la Universitatea de Agronomie din Iași

0
1242

Universitatea de Agronomie din Iași a lansat campania de preînscriere pentru Admiterea 2021. Astfel, viitorilor candidați le este permisă completarea informațiilor necesare pentru preînscrierea la Admitere, oferind un acces mai bun la oferta educațională și la familiarizarea cu procedurile de admitere on-line. Astfel, USAMV Iași pune la dispoziția elevilor de clasa a XII-a și absolvenților de liceu interesați posibilitatea de preînscriere on-line începând de pe 20 aprilie și până pe 30 iunie 2021, potrivit bzi.ro.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, în curând Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, vine în ajutorul viitorilor candidați permițându-le completarea informațiilor necesare pentru preînscrierea la Admitere (https://www.bzi.ro/usamv-iasi-a-stabilit-detaliile-admiterii-2021-4100309). Asta oferind un acces mai bun la oferta educațională și la familiarizarea cu procedurile de admitere on-line. USAMV Iași pune la dispoziția elevilor de clasa a XII-a și absolvenților de liceu interesați posibilitatea de preînscriere on-line începând de pe 20 aprilie și până pe 30 iunie 2021. Astfel, candidații care doresc să participe la concursul de Admitere organizat de cele 4 facultăți ale USAMV Iași, atât pentru programele de studii de licență, cât și de masterat, au posibilitatea completării on-line a fișei de preînscriere.

Pe admitere.uaiasi.ro se regăsesc toate informațiile incluse în fișa de înscriere la concursul de Admitere

Concret, acest lucru poate fi realizat prin accesarea link-ului https://admitere.uaiasi.ro/ unde se regăsesc toate informațiile incluse în fișa de înscriere la concursul de admitere, dar și toate detaliile despre condițiile de admitere, înmatricularea olimpicilor și numărul locurilor propuse pentru admiterea programată în intervalul 12 – 23 iulie 2021. Prin preînscriere se urmărește reducerea eforturilor implicate de deplasarea până la sediul facultăților a candidaților, dar și oferirea de informații importante în ceea ce privește oferta educațională. Informații complete despre admiterea din acest an, de la USAMV Iași, pot fi consultate pe site-ul www.uaiasi.ro/admitere, pe facebook la https://www.facebook.com/uaiasi/.

„De asemenea, vă informăm că USAMV Iași va organiza «Zilele Porților Deschise» pe 28 și 29 aprilie, eveniment dedicat liceenilor care doresc să devină studenți la Agronomie. Tinerii vor avea astfel posibilitatea vizionării de clipuri cu locațiile principale, biblioteca, amfiteatrele, laboratoarele, serele, Institutul de Cercetări pentru Agricultură și Mediu, dar și a Spitalului veterinar, a camerelor de cămin, a cantinei și a bazei sportive. Doritorii vor avea posibilitatea de a beneficia de asistență on-line cu întrebări și răspunsuri live de la studenți și profesori. Scopul principal al evenimentului este ca elevii să își poată creiona, din on-line, o idee despre cum va arăta viața de student la USAMV Iași, condițiile de studiu, de cazare, dar și de practică”, au precizat oficialii de la Universitatea de Agronomie din Iași.

Cum se va face Admiterea la USAMV Iași în anul 2021

Admiterea candidaților la USAMV din Iași se face pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (Nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50 la sută, nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50 la sută. Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educației și Cercetării (MEC) de către USAMV Iași este de 1.315, dintre care 850 de locuri sunt propuse a fi cu finanțare de la bugetul de stat. Universitatea de Agronomie din Iași va oferi posibilitatea candidaților de a se înscrie și on-line, pe platforma http://admitere.uaiasi.ro/, dar și la sediile facultăților cu respectarea măsurilor pentru evitarea transmiterii virusului COVID-19.

Este important de precizat faptul că studenții USAMV Iași beneficiază de burse, de cazare în campusul studențesc format din cămine dotate cu săli de bucătărie și cu spălătorie, de condiții moderne de studiu, de baze de practică proprii situate în mai multe regiuni ale țării, precum și de o bază sportivă completă.