Reprezentanţi ai opoziţiei din Consiliul Judeţean au vizitat, ieri, una din cele mai costisitoare investiţii realizate de această instituţie dar care zace în paragină de ani buni. Liderul grupului consilierilor judeţeni PNL, Romeo Vatră, a tras un semnal de alarmă cu privire la gradul de degradare a unei clădiri de aproape 10 milioane euro şi lipsa de soluţii a Consiliului Judeţean. Este vorba de Centrul Expoziţional Moldova.
“Am vrut sa vad cu ochii mei in ce stadiu se afla acum, cand proiectul unui preconizat centru de transfer tehnologic in IT, prognozat a avea sediul in aceasta cladire, a pierdut finantarea. Deci, in acest moment, cladirea este libera de orice sarcini. La prima vedere, am fost impresionat prin dimensiunile ample ale cladirii. M-am dus la usile de la intrare si am incercat cateva. Inchis. Pustiu. In spatele cladirii, un caine comunitar se facea ca isi pazeste domeniul, 32000 mp. Am reusit dupa un scurt telefon sa aflu ca exista un paznic, care a si apărut la scurt timp dupa apel. Am reusit sa întru si am luat la pas clădirea însoțit de paznic, pe post de ghid turistic. Totul era incremenit. Am ramas impresionat de cate spatii ample sunt inauntru. Sali mari de conferinte in care pot incapea lejer intre 500 si 1000 de persoane suprapuse pe trei nivele. Spatii in care se pot organiza standuri si expozitii. O volumetrie extrem de generoasa peste tot”, a spus Romeo Vatră.
“Am mers si la demisol, unde CJ a dat in folosinta gratuita spatii unor instituții pentru depozitare si administrare. La demisol, am simtit pregnant un miros de mucegai. Cum sa tii o arhiva cu documente intr-un loc unde miroase a mucegai? Totusi, nu vedeam nicaieri infiltratii sau mucegai, asa ca am mai coborat un nivel, la subsol. De fapt, am coborat cateva trepte, pentru ca nu am putut inainta, deoarece ultimele trei trepte erau acoperite de o apa limpede si linistita. Nu imi venea a crede ca este apa, fiind intuneric, am zis ca poate am vedenii. Colegi din CJ cu mai multa experienta mi-au spus ca apa asta se afla acolo de la receptie, adica de 9 ani. Aceasta cladire trebuie urgent salvata si integrata in circuit, conform scopului pentru care a fost construită. In contextul in care am depus un proiect pentru a sprijini ca Iasul sa devina o capitala a evenimentelor de tip conferinte, conventii, târguri si expozitii, centrul expozitional Moldova este absolut vital pentru atingerea acestui scop.”, a mai completat Romeo Vatră.
Gepostet von Romeo Vatra am Dienstag, 30. Juli 2019