Florin Cîțu: FMI are încredere în Guvernul României. Previziunile arată că vom avea a doua cea mai mare creştere din Uniunea Europeană

0
94

Premierul Florin Cîţu a afirmat marți că economia se află pe o direcţie de “creştere economică sustenabilă”, după ce previziunile FMI au arătat o creştere de 6% din PIB pentru România în 2021.

“Veşti fantastice pentru toţi românii! FMI are încredere în Guvernul României şi estimează o creştere economică semnificativă mai mare pentru România. Previziunile FMI arată o creştere economică substanţială de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creştere din Uniunea Europeană. Luăm cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru se vede. Am reuşit să stabilizăm economia şi să reducem la maximum impactul crizei asupra economiei noastre. Economia României se află pe o direcţie de creştere economică sustenabilă şi nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru”, a scris Cîţu, marţi, pe Facebook.

Potrivit CaleaEuropeană.ro, Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a îmbunătățit semnificativ estimările privind evoluția economiei românești, care ar urma să înregistreze în acest an un avans de 6%, iar în Europa va fi devansată doar de Spania, care va avea anul acesta o creștere de 6,4%, arată cel mai recent raport ”World Economic Outlook” publicat de instituția financiară.

În luna octombrie a anului trecut, FMI estima că țara noastră va avea anul acesta o creștere de 4,6%. Evaluările publicat marți sunt mai optimiste, în contextul în care instituția fianciar internațională apreciază că Produsul Intern Brut al României va creşte cu 6% în acest an.

În egală măsură, FMI şi-a îmbunătăţit şi estimările pentru 2022, până la un avans de 4,8%, faţă de o creştere de 3,9% cât prognoza în luna octombrie a anului trecut. Conform acestor estimări, performanţele economiei româneşti vor fi, atât în 2021 cât şi în 2022, peste media europeană de 4,5% în acest an şi de 3,9% anul viitor.

Autorităţile române au construit bugetul de stat pentru anul în curs mizând pe o creştere a economiei de 4,31%.