Fake News-ul PSD atinge cote alarmante! La Iași, știrile false sunt propagate masiv de aleși și angajați din instituții publice

0
1411

Fake News-urile fabricate în sediile PSD sunt răsturnate în social-media cu o viteză năucitoare, fără niciun minim efort de discernământ din partea celor care le distribuie. Dar dincolo de armata de postaci PSD, a se citi articolul publicat de Ziua News despre sumele pe care aceștia le primesc, fenomenul s-a extins îngrijorător în rândul aleșilor și angajaților din instituții publice, care prin definiția postului servesc interesul cetățeanului.

Un exemplu elocvent al actualei campanii electorale la Iași îl prezintă primarul comunei Țibănești, Aurica Cobuz, care a recurs inclusiv la fake news-urile promovate de Sputnik, un site cu o puternică influență rusă, menit să discrediteze susținătorii Dreptei în România. Campania online dusă de primarul PSD se apleacă exclusiv pe știri false din surse obscure, atât de abjecte încât efortul de verificare a realității este minim.

Raspunsul este simplu. Atât Ludovic Orban cât și Klaus Iohannis sunt cetățeni români. Iată ce spune Constitutia României, art. 16: “Funcțiile și demnitățile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condițiile legii, de persoanele care au cetățenia română și domiciliul în țară”.

Articol semnat de Sorin Roșca Stănescu, condamnat la închisoare cu executare pentru folosirea de informații privilegiate și aderarea la grup infracțional organizat în afacerea Rompetrol.

Sursa principală de informație al acestui blog obscur este, surpriză… Sputnik.md! Principala sursă de informare și a deputatului PSD de Iași, Vasile Cîtea.

Un alt ales PSD care a aderat cu brio la sistemul de propagandă falsă este viceprimarul orașului Pașcani, Gabriela Nedelcu. Îi reamintim viceprimarului de numeroasele gafe diplomatice făcute de Viorica Dăncilă, care ar putea face subiectul unui lungmetraj de comedie sau dramă, depinde cum privim lucrurile.

De departe însă, fake news-ul săptămânii vine tot de la PSD și îl are ca țintă pe Florin Cîțu. Falsul este atât de grosolan și ușor de verificat, încât poate face cu ușurință obiectului unei cercetări de natură penală.

Textul nu a fost niciodată redactat de Florin Cîțu sau publicat pe pagina lui, așa cum a fost rostogolit în social media.

Propagarea informației conform căreia președintele Klaus Iohannis ar fi purtat cască în timpul întâlnirii cu jurnaliștii este o altă dovadă a campaniei nocive generate de PSD. Fotografiile și filmările demontează această știre falsă.

Un alt fake news de care se fac suspecți social-democrații este îndemnul la boicot pentru votul din 24 noiembrie, cu sigla alianței USR PLUS. Conducerea acestui partid a dezmințit cu fermitate acest fals iar USD-PLUS a delcarat, în mod public, că îl vor susține pe Klaus Iohannis în turul doi.

În final, vă recomandăm ca atunci când citiți informații în spațiul online, verificați autenticitatea sursei și, dacă informațiile vă privesc în mod direct, faceți o minimă documentare din mai multe surse avizate.