30 de liceeni au ocazia să participe la un accelerator de start-up-uri menit să conecteze sistemul educaţional cu mediul de afaceri. Liceenii pot aplica idei de afaceri, acestea urmând să fie dezvoltate împreună cu un mentor.
Proiectul este realizat de Code932, Crilia, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ şi Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil“ Iaşi, sponsorul fiind Banca Transilvania. iXperiment este primul accelerator de start-up-uri pentru liceenii din România, fiind implementat până în prezent în Cluj, Oradea şi Bucureşti.
Laboratorul în cadrul căruia adolescenţii vin cu cele mai creative idei prin care rezolvă problemele societăţii şi creează contextul ideal pentru inovaţie se va desfăşura la Iaşi începând cu 28 februarie, urmând să aibă loc activităţi până în luna mai inclusiv.
În cadrul activităţilor, elevii obţin acces la resursele umane, informaţionale şi materiale din cadrul sistemului privat, făcând parte dintr-o comunitate de antreprenori şi experţi de la nivel naţional.
Liceenii acceptaţi în cadrul programului vor parcurge patru etape ale lansării propriilor afaceri, activităţile urmând să aiblă loc în perioada 28-29 februarie, 20-21 martie, 24-25 aprilie şi pe 8 mai.
La sfârşitul programului va fi organizată o competiţie finală, în cadrul căreia investitori şi oameni de afaceri din regiune vor selecta şi premia cele mai promiţătoare afaceri care au înregistrat cel mai mult progres de la începutul programului.
Liceenii pot aplica ideile lor de afaceri până pe 20 februarie pe site-ul http://bit.ly/ixperimentIasi.
Fiecare echipă acceptată în proiect va lucra cu câte un mentor propriu, iar în cadrul fiecărei sesiuni tinerii vor primi sugestii şi îndrumare din partea unor antrepenori precum Ştefan Mandachi de la Spartan & Hercule, Andrei Danila de la Code932, Alexandru Holicov de la Adservio, Dora Morhan de la Pleiada Boutique Hotel, Nicoleta Hritcu de la Cuptorul Moldovencei sau Florin Cardasim de la Codecamp.
Programul realizat la Cluj, Oradea şi Bucureşti a avut peste 400 de elevi participanţi îndrumaţi de antreprenori recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional.