Deputatul Alexandru Muraru, candidat PNL Iași la alegerile parlamentare din 6 decembrie își asumă 9 angajamente în trei domenii de expertiză profesională: educație, cultură/patrimoniu și politică externă.
În privința educației, unul din obiective este sprijinirea acestui domeniu prin creșterea bugetului alocat. Tot aici, Alexandru Muraru își propune organizarea anuală a Forumului Educației, o astfel de ediție având loc la Iași, în prezența președintelui Klaus Iohannis. Al treilea angajament pe segmentul educativ este debirocratizarea activității didactice în mediul preuniversitar.
“Educația este piatra de temelia pentru orice societate. Sunt cadru didactic, intru zilnic în contract cu studenți, elevi profesori sau părinți și știu ce avem de făcut pentru ca învățământul din România să fie mai performant și atractiv.”, a spus Alexandru Muraru.
Pe partea de patrimoniu, deputatul Alexandru Muraru și-a asumat realizarea Muzeului Ororilor Comunismului, susținerea politicilor pentru promovarea memoriei și realizarea unui Cod al Patrimoniului.
“Sunt cercetător preocupat de totalitarismele secolului XX, dar și de soarta monumentelor istorice. Voi propune legi bune pentru salvarea monumentelor istorice de la distrugere, dar și pentru ca prin memoria răului din secolul XX să promovăm valorile democrației, libertății, toleranței.”, a precizat Alexandru Muraru.
Pentru politica externă, deputatul liberal își propune să contribuie la aderarea rapidă a României la spațiul Schengen, să promoveze proiectele Iașului la Bruxelles și să sprijine o nouă generație de diplomați specializați pe relația cu spațiul CSI (Comunitatea Statelor Independente).
“România este în marea familie europeană și în NATO. Însă acest drum al europenizării și al garanțiilor de Securitate nu este ireversibil. Iașul, prin poziția sa geografică, poate juca un rol mult mai important în relația cu țările din spațiul CSI. Prin poziționarea geografică și statutul universitar, Iașul trebuie să fie puntea de legătură cu țările din spațiul CSI. De aceea, la Iași trebuie pregătită o nouă generație de diplomați specializați pe relația cu spațiul CSI, în parteneriat cu Universitatea Al. I. Cuza“, a completat Alexandru Muraru.