Dactilografa PSD care a ajuns cel mai bine plătit bugetar din România. Cu venituri de 18.000 de euro pe luna, câștigă mai mult decât premierul Franței – aceasta susține că este vorba despre „o eroare materială”

0
1101

18.000 de euro pe luna a fost salariul câștigat în 2020 de Aurelia Surulescu, șef serviciu administrativ la Autoritatea Rutieră Română. Pregătirea profesională care a calificat-o pe doamna la acest salariu de merit: prelucrător prin așchiere, facultate neacreditata făcută la 45 de ani și șefa la partid (PSD), conform ziare.com.

Vlad Mixich subliniază într-o recentă postare pe pagină să de Facebook câteva detalii despre “cel mai bine plătit bugetar din România”:

“Ghici ce funcționar public român câștigă mai mult pe luna decât premierul Franței sau decât prim-miniștrii scandinavi?

Ghici ce funcționar public român câștigă la fel de mult pe luna că Trudeau, premierul Canadei?

Ghici ce funcționar public român face lunar mai mulți bani decât un chirurg cardiovascular de succes și mult mult mai mult decât un pilot de avion cu grad de comandant?

Eh? Credeți că Președintele? Nț… Sau șeful de la Centrală Atomică de la Cernavodă? Nț… Sau poate cel mai citat om de știință român? Nț…

18.000 Euro pe luna (!) a fost salariul câștigat în 2020 de Aurelia Surulescu, șef serviciu administrativ la Autoritatea Rutieră Română. Pregătirea profesională care a calificat-o pe doamna la acest salariu de merit: prelucrător prin așchiere, facultate neacreditata făcută la 45 de ani și șefa la partid (partidul pesedeu în cazul ei, dar nah, putea fi oricare altul). Vrednică este!”, a scris acesta pe Facebook.

Anul trecut, doamna Surulescu, vicepreședintă PSD Sector 6 și șefa peste organizația locală a femeilor social-democrate, conform declarațiilor de avere a primit în total suma de 1.031.240 de lei, echivalentul a 18.000 de euro pe luna.

CV-ul doamnei Aurelia Surulescu

“Primii zece ani din carieră, doamna Surulescu a fost prelucrătoare prin așchiere, absolventă de liceu industrial și cu o școală de sora medicală. A mai lucrat dactilografă și documentaristă (la un spital). În 1998 ajunge, cumva, la Primăria Sectorului 6, iar carieră ei explodează”, a scris Valeriu Nicolae într-un articol pentru publicația Libertatea.

Aurelia Surulescu este un politician social democrat din București care a intrat în 2009 în Consiliul Local al Sectorului 6. La acea dată ea lucra tot la stat fiind șef serviciu la Autoritatea Rutieră Română unde avea un salariu de 53.000 de lei anual. Un an mai târziu, Aurelia Surulescu se află în aceiași situație.

Salariul la ARR crescuse la 60.000 de lei la care se adăugau și cei aproape 8.000 de lei primiți de la Consiliul Local al Sectorului 6. Ea etala în declarația de interese din 2011 cele patru funcții din cadrul Partidului Social Democrat: vice-președinte PSD București, vice-președinte PSD Sector 6, Președinte al Organizației de Femei PSD Sector 6 și membru al Consiliului Național al PSD.

Aceste funcții i-au conservat locul pe listele de consilieri locali și la alegerile din 2012.

Anul 2013 o regăsește pe Aurelia Surulescu cu un salariu de 56.000 lei de la Autoritatea Rutieră Română și cu o indemnizație de 21.000 de lei de la Primăria Sector 6. Cu toate acestea femeia continuă să presteze servicii către terți.

Ea a primit 9000 de lei de la IFPTR – un SRL care face cursuri pentru transportatori și șoferi profesioniști. Școală de șoferi Casadi i-a plătit 8200 lei, Autostar – 521 lei, Autogeneral – 228 lei, Fundația Promotrans – 1357 lei, Midex Servicii – 1751 lei, Sigur Oil Univ – 110 lei, iar APPTR – 1315 lei. Cam acesta este mercurialul pentru a angaja un director ARR dacă ești firma din domeniul transporturilor.

În 2017, Aurelia Surulescu ajunge la un salariu de aproape 120.000 de lei că director ARR.

Venitul de 18.000 de euro pe lună în 2019, „o eroare materială”

În replică, Aurelia Surulescu susţine că „s-a strecurat o eroare materială” în privinţa venitului său salarial şi că în realitate câştigă doar 1.360 de euro pe lună.

„Am constatat faptul că, în declaraţia depusă de subsemnata, s-a strecurat o eroare materială în ceea ce priveşte venitul salarial pe anul 2019, obţinut de la ARR pentru funcţia de director general al ARR, în declaraţie fiind înscrisă în mod eronat suma de 714.180 lei, valoare ce induce ideea că venitul lunar salarial ar fi fost în cuantum de 59.515”, precizează aceasta.