CS POLITEHNICA IAȘI a fost acceptată în Divizia Națională de Seniori la rugby

0
236

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de Facebook a Clubului Sportiv Politehnica Iași, Federația Română de Rugby a anunțat că a acceptat cererea CS POLITEHNICA IAȘI de a înscrie echipa de rugby XV în Divizia Națională de Seniori:

Iașul are din nou echipă de rugby XV. Sprijinită financiar de Primăria Iași, CS Politehnica Iași va evolua în Divizia Națională de Seniori, din returul acestei ediții, care se va relua sâmbătă, 18 septembrie, cu etapa a X-a. Echipa din Iași va disputa toate partidele în deplasare, fără să puncteze în clasament și va juca cu echipa care nu va evolua în etapa respectivă sau la o dată de comun acord stabilită cu adversara. Formația va fi pregătită de către antrenorii Mihai Stuparu și Ioan Iftode. Participantă în SuperLigă, primul eșalon valoric al rugbyului românesc, Politehnica Iași s-a retras din această competiție la jumătatea ediției 2017-2018, confruntându-se cu mari probleme financiare după ce autoritățile locale au sistat finanțarea echipei.Ieșenii au participat în ultimii ani la competițiile de rugby 7s, în actuala ediție a Campionatului Național de 7s care s-a încheiat weekendul trecut ocupând locul 3, adjudecându-și astfel medaliile de bronz”.

Mulțumim Federației Române de Rugby și cluburilor participante în DNS deoarece au manifestat înțelegere pentru ca echipa noastră să primească drept de participare în campionat, precum și dlui. Cornel Ghenea (n.r. – membru în Biroul Federal al FRR și președintele Asociației Județene de Rugby Iași) pentru tot suportul oferit și concretizat prin reînființarea echipei de rugby XV” – a declarat prof. Vasile Manole, directorul CS POLITEHNICA IAȘI.