Covid-19: Comisia Europeană a livrat României 158.000 de măști de protecție

0
744

Un număr de 158.000 de măşti de protecţie au fost livrate marţi, gratuit, României în cadrul achiziţiilor efectuate de către Comisia Europeană pentru statele membre, informează Ministerul Sănătății, printr-o postare pe pagina de Facebook.

Conform sursei citate, produsele vor fi păstrate deocamdată în rezerva Ministerului Sănătăţii pentru completarea stocurilor, urmând a fi distribuite în funcţie de evoluţia pandemiei şi a necesităţilor către furnizorii de servicii medicale şi direcţiile de sănătate publică.

158.000 de măști protecție au ajuns astăzi în România 🇹🇩 prin intermediul achizițiilor efectuate de către Comisia…

Gepostet von Comisia Europeană în România am Dienstag, 12. Mai 2020

Comisia Europeană a informat săptămâna trecută că, în zilele următoare, 1,5 milioane de măști medicale vor fi distribuite unui număr de 17 state membre (inclusiv României) și Regatului Unit, pentru a proteja cadrele medicale împotriva noului coronavirus.

Această ultimă livrare de măști din partea UE face parte dintr-o nouă achiziție de 10 milioane de măști, finanțată de Comisie, în cadrul Instrumentului pentru sprijin de urgență, cu scopul de a oferi ajutor direct statelor membre pentru a atenua consecințele imediate ale pandemiei și pentru a anticipa nevoile legate de relaxarea restricțiilor și de redresarea economică.

România și Germania găzduiesc rezerva rescEU și, prin urmare, sunt responsabile pentru procurarea echipamentelor, în timp ce Comisia finanțează în proporție de 100%  achiziționarea măștilor și a altor echipamente. În perioada următoare vor urma mai multe livrări.