Costel Alexe anunță că „Ieri a fost ziua veștilor bune pentru Iași” – a fost semnat un acord de 507,3 milioane de euro, prin care va fi posibilă racordarea la apă a întregului județ

0
820

Ieri a fost ziua veștilor bune pentru Iași. Pe lângă investițiile majore anunțate pentru dezvoltarea infrastructurii medicale (peste 850 milioane de euro) și rutiere (până la 9.1 miliarde de euro pentru autostrăzile A7, A8 și A13), am participat la semnarea acordului prealabil de măsuri pentru încheierea contractului de finanțare pentru cea mai mare investiție cu fonduri europene din Iași” – comunică Costel Alexe prin intermediul unei postări pe pagina sa oficială de facebook.

Acesta a precizat că Ministerul Fondurilor Europene, reprezentat de Ministrul Marcel Boloș, și Apa Vital au semnat un acord prin care se va putea implementa un proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, în valoare totală de 507,3 milioane de euro, prin care se va racorda la apă întregul județ.

Președintele Consiliului Județean Iași a explicat că implementarea proiectului va însemna:

  • peste 1500 km de rețele de apă și canalizare;
  • peste 141 de localități în 47 de unități administrativ teritoriale;
  • aproape 200.000 de locuitori racordați la rețeaua de apă;
  • peste 80.000 de locuitori racordați la rețeaua de canalizare.

De asemenea, acesta precizează că proiectul este elaborat din punct de vedere tehnic și economic, urmând să fie finalizată procedura acordului de mediu, pentru a trece la etapa următoare de implementare.

Mă bucur să văd în județul nostru un proiect de o asemenea anvergură, prin care se va asigura accesul la utilități publice a unui număr atât de mare de ieșeni” – declară Costel Alexe.