„Ceasul: o călătorie în timp”, într-un nou și spectaculos proiect la Palatul Culturii din Iași

0
671

La Palatul Culturii din Iași, cu sprijinul activ al muzeelor din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, a continuat organizarea de ateliere de lucru, potrivit unui articol bzi.ro. Tema acestora aduce în centrul atenției un instrument de măsurare a timpului care a fascinat dintotdeauna oamenii, indiferent de vârstă: „Ceasul: o călătorie în timp”

Atelierele D(istractiv) – I(nteractiv) – C(reativ) – E(ducativ), adică DICE, au continuat la Palatul Culturii din Iași. Totul a fost realizat cu sprijinul activ al muzeelor din cadrul Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași.

Astfel, la finalul săptămânii trecute, tema selectată a avut în centrul atenției un instrument de măsurare a timpului care a fascinat dintotdeauna oamenii, indiferent de vârstă: „Ceasul: o călătorie în timp”. Activitățile propuse în cadrul acestui atelier s-au adresat copiilor cu vârstă de minimum 8 ani.

Participanții vor face o incursiune în Expoziția „RetroTehnica” din cadrul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”

Participanții au făcut o incursiune în Expoziția „RetroTehnica” din cadrul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, a cărui colecție de orologerie acoperă o gamă largă de modele de ceasuri, de la cele muzicale, la cele de perete, de șemineu, de masă, de buzunar și de mână. O modalitate specială de măsurare a timpului a putut fi înțeleasă admirând piesa centrală din expoziția „Underground Iași – Istorii redescoperite”, din spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei. Cea de-a doua parte a atelierului s-a desfășurat în Sala de Educație Muzeală, participanții realizând propriul ceas, folosind materialele puse la dispoziție de organizatori, inspirându-se din elementele descoperite în incursiunea lor în muzeu.

Atelierele DICE tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, capitalizând importanța acestuia

Atelierele DICE tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, capitalizând importanța acestuia, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă. „Tainele ceramicii Cucuteni”, „Lumea animalelor fantastice”, „Eu, tu și florile”, „(Auto)Portretul”, „Atelier de țesut la gherghef”, „Palatul Culturii din Iași – istorie și arhitectură”, Atelier de scriere creativă – „Povești fantastice în Iași”, „Eminescu peste Generații”, „Poezie DADA” sunt doar câteva dintre temele propuse către publicul tânăr.

Atelierele de lectură „În lumea poveștilor muzicale” continuă la Palatul Culturii din Iași

Pe de altă parte, atelierele de lectură „În lumea poveștilor muzicale” continuă la Palatul Culturii din Iași, sâmbătă, pe 3 aprilie și 10 aprilie 2021, de la ora 16:00, cu ediții dedicate volumului „Bach și orga fermecată”, de Cristina Andone (Colecția „Povești din Pădurea Muzicală”, Editura Nemi). Recomandate copiilor cu vârsta de minimum 6 ani, atelierele sunt coordonate voluntar de dr. Daniela Mihaela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași. Întâlnirile sunt pigmentate cu detalii despre universul fascinant al muzicii clasice, prezentate copiilor într-un mod accesibil și distractiv, personajele principale fiind cei mai mari compozitori ai lumii.

Edițiile dedicate lui Johann Sebastian Bach (1685-1750) includ lecturi din poveștile „Să-l cunoaștem pe Bach”, „Povestea ariciului-orgă”, „Cum a liniștit Bach cerurile”, „O plăcintă muzicală”, „Poveste muzicală de toamnă”, „Corul «Mulțumim»”. Atelierele de lectură se desfășoară în Sala „Ștefan Procopiu” – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”. Participarea se face respectând normele sanitare impuse în contextul pandemiei, numărul de locuri fiind limitat. Biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate de la Palatul Culturii, de marți până duminică, între orele 10:00-16:30.