Cea mai mare scurgere de date din istorie: un fișier care conține 8,4 miliarde de parole circulă pe internet

0
486
RockYou2021: Cea mai mare scurgere de parole din istorie

În mod cert, aceasta este cea mai mare scurgere de date din istorie pe care tocmai au identificat-o cercetătorii CyberNews: Ei au descoperit că un fișier TXT de 100 GB, conținând peste 8,4 miliarde de parole, a fost postat pe un forum al hackerilor. Cu aproape 4,7 miliarde de utilizatori de internet din întreaga lume, această scurgere de date îi privește cu siguranță pe toți, scrie LeSoir.be.

Potrivit cercetătorilor, baza de date a fost constituită din scurgerile de date anterioare. Deşi nu este vorba despre un nou pirataj este totuși îngrijorător. Cu peste 8,4 miliarde de parole compilate, este cea mai mare scurgere de parole din istorie, depășind cu mult Compilation of Many Breaches din 2009 cu 3,2 miliarde de parole compilate. 

Compilarea datelor din scurgerile anterioare constituie un mare avantaj pentru hackeri, deoarece le facilitează foarte mult munca. Ei vor putea într-adevăr să testeze aceste parole cu date de utilizator și adrese de e-mail compilate în alte baze de date, în încercarea de a pirata nenumărate conturi online. Datorită instrumentelor informatice, aceștia vor putea într-adevăr să testeze automat combinațiile în proporții deosebit de îngrijorătoare.

CyberNews sfătuiește utilizatorii de Internet să verifice dacă sunt afectaţi de această scurgere de date încălcarea prin introducerea adresei lor de e-mail în baza de date HaveIBeenPwnd. Dacă, din păcate, sunteți îngrijorat, modificați parola adresei dvs. de e-mail. Dacă utilizați aceeași parolă pentru conturi diferite, luați în considerare și schimbarea acesteia. Hackerii testează rapid parolele expuse pe diferite platforme, bazându-se pe faptul că mulți utilizatori de Internet folosesc aceleași combinații pentru conturile lor diferite.

Încercați din nou experimentul în câteva zile, când bazele de date au fost actualizate, doar pentru a vă asigura că parola dvs. este sigură. De asemenea, nu uitați să activați autentificarea cu doi factori atunci când este posibil, acest lucru vă va permite să împiedicați spargerea conturilor d-voastră, chiar dacă parola este aflată.