Ambasadorul României în SUA s-a întâlnit cu Daniel Dines, co-fondator şi CEO al UiPath: Am vorbit despre ce putem face ca interesele românilor să fie mai bine apărate

0
68

Ambasadorul României în SUA Andrei Muraru s-a întâlnit cu Daniel Dines, co-fondator şi CEO al UiPath. Printre temele discutate s-au aflat modul în care va putea fi promovată mai bine România în SUA şi ce poate fi făcut pentru ca interesele românilor să fie mai bine apărate.

„Am avut o discuţie foarte bună cu Daniel Dines, co-fondator şi CEO al UiPath, prima companie născută în România listată la bursa din New York. Un antreprenor român excepţional a generat o revoluţie în lumea afacerilor producând roboţi software. În faţa succesului său uriaş, Daniel a rămas un om modest, bun şi care inspiră imediat încredere, pentru că e simplu şi direct”, anunţă ambasadorul.

El afirmă că Daniel Dines ”apără valori care au fost respinse ori uitate de mulţi, are curaj şi crede în succesul României de mâine”.

„Are un ataşament profund faţă de ţara în care generaţiile familiei sale au trăit şi trăiesc şi îşi propune să construiască un important centru de talente în România (1/3 dintre cei peste 3000 de angajaţi ai UiPath sunt români, deşi compania a devenit una globală, cu birouri în peste 40 de ţări). Cred că vom avea o fructuoasă colaborare în anii următori”, remarcă Andrei Muraru.

Ambasadorul precizează că a vorbit cu Daniel Dines despre modul în care va putea fi promovată mai bine România în SUA şi despre ce poate fi făcut pentru ca interesele românilor să fie mai bine apărate.

„Am vorbit cu Daniel Dines pe larg despre cum putem promova mai bine România în SUA şi despre ce putem face ca interesele românilor să fie mai bine apărate”, precizează el.