Liberalul Constantin Panțiru, determinat să elimine din problemele comunei Focuri

0
3917

Constantin Panțiru este un liberal care își iubește comuna natală și își dorește să elimine din problemele cu care aceasta se confruntă, astfel că va candida pentru a fi primarul comunei Focuri. Despre aceasta spune că este “o comună cu oameni așezați, gospodari, în care relațiile dintre oameni sunt foarte strânse, atât cu rușii-lipoveni, cât și cu cetățenii de confesiune catolică”.

Acesta ne-a mărturisit că a plecat din satul în care s-a născut și a crescut la vârsta de 14 ani, în opinia acestuia, “orașul fiind pentru orice tânăr un miraj”. A revenit totuși pe meleagurile natale, “așa cum mulți dintre cei plecați ar trebui să o facă” – menționează candidatul, în anul 2012.

Constantin Panțiru spune că a fost motivat să se întoarcă de dorința de a veni în sprijinul oamenilor, de a-i informa și a-i ajuta să aibă un trai mai bun.

“Am decis să mă apuc de agricultură, mai întâi cu pași timizi, apoi cu hotărâre și încrederea, că agricultura trebuie dezvoltată în această comună, că oamenii pot fi sprijiniți să obțină proiecte europene pentru a progresa, că se pot obține fonduri nerambursabile pentru infrastructura satului, condiție fără de care nu poate crește calitatea vieții cetățeanului de rând, oricât de frumos zugrăvite ar fi edificiile acestuia” – spune Constantin Panțiru.

Candidatul a mai declarat: “Mi-am propus ca împreună cu cetățenii din comună să eliminăm din problemele adunate de-a lungul anilor. Lipsa asfaltului de pe ulițele satului, lipsa apei curente din multe gospodării, a unei canalizări , lipsa spațiilor de joacă pentru copii și tineret, au făcut ca această comună să fie declasată de alte comune învecinate care, deși cu populație puțin numeroasă, buget mai mic, s-au mobilizat și au dovedit că se poate”.

Dacă va fi ales primar, Constantin Panțiru are și o listă punctuală cu proiectele pe care dorește să le implementeze:

1.Dezvoltarea agriculturii, ramură de bază a economiei din această comună, dar și la nivel național, prin atragerea de fonduri europene care să ajute cetățenii să devină pionieri ai culturilor;

2. Absorbția unor fonduri nerambursabile pentru sprijinirea cetățenilor în comercializarea produselor agricole și nu numai, cum ar fi înființarea unui Centru de colectare a laptelui;

3. Asfaltarea tuturor ulițelor din comună;

4. Aducțiunea de apă și canalizare pentru toți cetățenii;

5. Dezvoltarea unor proiecte de responsabilitate socială în domeniul educației prin implementarea programului ,,Școala după școală’’ sau construcția de grupuri sanitare la Școala Profesională Focuri;

6. Implementarea programelor de participare a operatorilor economici la târguri și expoziții internaționale prin P.N.D.R.

7. Dezvoltarea rețelei de iluminat stradal prin implementarea unor proiecte hibrid de energie verde (panouri fotovoltaice);

8. Amenajarea cimitirelor din comună.