Cameleonii din Parlament. Vosganian şi restul parlamentarilor ALDE au trecut la PSD!

0
871

După o guvernare tumultoasă alături de PSD, parlamentarii ALDE şi-au redescoperit orientarea politică. Liberalismul afişat mai până ieri, a luat forma socialismului, astfel că parlamentarul ieşean Varujan Vosganian, alături de colegii ALDE din Parlament, au trecut, cu toţii, în barca PSD. Aceştia sunt: Anton Anton, Constantin Avram, Steluţa Cătăniciu, Daniel Olteanu, Doru Oprişan şi ieşeanul Varujan Vosganian.

ALDE a rămas fără grup parlamentar încă de anul trecut, când mai mulţi parlamentari ai acestei formaţiuni au demisionat, astfel că, din 14 au rămas doar 9. Un alt parlamentar ieşean care ocupă un mandat degeaba în parlament, fără nicio iniţiativă notabilă, este Nicolae Bănicioiu, ales pe listele PSD şi care, mai apoi a trecut în tabăra PRO România.

Traseismul politic pare să îi priască lui Varujan Vosganian, după demisia acestuia din PNL, în 2015. De numele lui Varujan Vosganian se leagă întâmplări controversate, taxate acum de liberali, după o nouă scenă de traseism.

Știați că Varujan Vosganian este de trei ani deputat de Iași? Sau că din 1996 până în 2016 a reprezentat județul nostru în Senat? Dacă nu știați, nu e vina voastră. Și eu a trebuit să verific din nou azi. La cât de puține a făcut acest politician pentru Iași, nu mai știam nici eu sigur. Mutarea nu e deloc surprinzătoare. Varujan Vosganian a fost salvat de un dosar penal de colegii parlamentari din PSD. Iar ALDE a fost alături de partidul lui Dragnea în toate asalturile asupra justiției din cei trei ani negri până la debarcarea Vioricăi Dăncilă. De fapt, Varujan Vosganian, a făcut un gest onest: s-a dus în mediul de care în ultimii ani s-a simțit atât de atașat, cel al PSD-ului antiJustiție. Păcat pentru un om care, până la un punct, a luptat pentru principiile liberalismului și care rămâne un mare scriitor.“, a declarat Liviu Brătescu, prim-vicepreşedintele PNL Iaşi.