Parlamentari PSD Iași cer demisia lui Maricel Popa după mesajul de propagandă rusă: “Un troll toxic, lipsit de discernământ”

0
2055

O filială a Kremlinului pare că s-a deschis în sediul PSD Iași. Mai mulți parlamentari social-democrați se simt rușinați de mesajele de propagandă rusă pe care Maricel Popa le-a răspândit pe grupurile de comunicare internă și care au ajuns, recent, în spațiul public.

Ziele trecute, Maricel Popa a transmis un punctaj pe grupurile de Watsapp ale PSD Iași prin care jignea într-un mod incalificabil vicepreședintele SUA Kamala Harris și bagateliza vizita acesteia în România.

Mesajul a fost preluat orbește în social-media de către membri ai PSD, unul dintre aceștia fiind consilierul județean Iași, Mircea Manolache.

Deputatul PSD Iași, Marius Ostaficiuc critică în termeni duri propaganda rusă pe care Maricel Popa și îl cataloghează pe acesta drept un “troll toxic”.

“Gestul lui Maricel Popa de a da de pământ cu NATO și cu Kamila Harris, vicepreședinta SUA, este uimitor, regretabil și urgent sancționabil. Concret, avem două situații posibile: 1. Un senator al României, președinte al PSD Iași, se dovedește lipsit de discernământ în ceea ce postează, alăturându-se trolilor toxici și iresponsabili de pe rețelele de socializare. 2. Domnul Maricel Popa are o misiune clară, pro putinistă, de destabilizare a încrederii românilor în parteneriatele strategice cu SUA și NATO. Multe din acțiunile sale de-a lungul timpului capătă, privite din perspectiva aceasta, sensuri noi. Pentru o astfel de gafă sau agresiune, domnul Popa ar fi trebuit să își dea demisia. Sau să fie demis. Prostia, le fel precum trădarea, trebuie sancționate”, a comentat Marius Ostaficiuc.

În aceeași zi în care Maricel Popa făcea campanie anti-NATO, deputatul Silviu Macovei a avut o poziție de apreciere față de vizita Kamalei Harris în România: “În 2014 Vicepreședintele SUA a venit în România în timp ce Putin ocupa Crimeea și a dat un mesaj de prietenie, parteneriat și susținere pentru țara noastră. Vicepreședintele de atunci se numea Joe Biden, actualul Președinte al SUA. Kamala Harris a venit în România în calitate de Vicepreședinte al SUA. Nu a venit să ne bage în război cum circulă acum pe net tot felul de păreri. A venit să ne asigure că nimic nu s-a schimbat și că România este și va fi protejată de NATO.”

În schimb, Vasile Câtea nu a avut nicio reacție și nici nu e de așteptat să aibă una, având în vedere gravele derapaje pe care acesta le-a avut în spațiul public la adresa democrației, un exemplu relatat de publicația noastră: https://pulsuliesean.ro/postare-halucinanta-preluata-de-un-deputat-iesean-psd-draga-uniune-europeana-esti-o-c-satanista/