Luna cadourilor artistice la Casa de Cultură a Studenților Iași

0
686

În luna decembrie, Casa de Cultură a Studenților din Iași oferă ieșenilor mai multe cadouri artistice menite să îmbine muzica, artele vizuale, dansul, dar și tradițiile de sărbători.

Ne bucurăm că am reușit până în prezent să organizăm toate evenimentele pe care ni le-am propus pentru anul acesta, deși nu a fost o perioadă ușoară pentru nimeni, având în vedere contextul pandemic pe care în traversăm. Le mulțumim tuturor tinerilor implicați în actul artistic pentru munca și implicarea de care au dat dovadă, dovedind încă o dată că sunt pasionați ce de ceea ce fac și profesioniști ”, a declarat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților, potrivit ZiarulEvenimentul.ro.

O nouă ediție Folk’N’Iași


În perioada 13-14 decembrie a.c, Casa de Cultură a Studenților din Iași și Asociația Tinerilor Ieșeni organizează festivalul „Folk’N’Iași 2021”. Manifestarea se va desfășura în sala Gaudeamus a instituției noastre, începând cu ora 18:00. În vederea stopării extinderii pandemiei de Sars-CoV2 și a respectării normelor în vigoare, toate concertele vor fi înregistrate și difuzate în mediul online, prin intermediul canalelor noastre de social-media, dar și pe cele ale festivalului.


«Folk’N’Iași» a fost și va rămâne un festival național, însă din păcate, ediția de anul acesta am putut să o organizăm doar pe plan local. Vestea bună este că ni s-au alăturat cei de la Clubul «Susține Artiștii Ieșeni» al CCS Iași, tineri talentați și implicați, dar și folk-iști cunoscuți și iubiți de către publicul larg”, a consemnat Bogdan Crucianu, directorul instituției.


La ediția de anul acesta participă interpreți precum: The Crikets, Trupa Umbra, Radu Comănescu, Trupa Open Ciprian Cotruță, Fără Zahăr, White June Jasmine, Cezar Popescu, Trupa Fior și Adi Beznă.


«Folk’N’Iași» este un eveniment destinat tinerelor talente, dar și iubitorilor de muzică folk. Anul acesta va fi o ediție inedită, realizată în special pentru a pune în valoare colaborarea dintre artiști și susținerea acestora. Participanții vor avea atât compoziții proprii, cât și cover-uri celebre. Trupa Fără Zahăr este surpriza acestui eveniment”, a precizat Ciprian Cotruță, coordonatorul festivalului.


Amintim faptul că, de-a lungul anilor, la Casa de Cultură a Studenților din Iași s-au format mii de studenți care și-au lansat formațiile artistice precum: „Roșu și Negru”, „Meteor”, Flacăra „Folk 73”, „Moldavia Folk”, Cenaclul „Mihai Eminescu”, Cenaclul de muzică, poezie și umor „Moldavia”.

Expoziție foto „CLOSE-UP” – De la figurativ la conceptual – ConceptArt

„Clubul de Arte Vizuale „ConceptArt” organizează miercuri, 15 decembrie 2021, ora 16:00, expoziția foto „Close-up” – De la figurativ la conceptual, ce va fi transmisă online pe pagina de Facebook a Casei de Cultură a Studenților din Iași.


Expoziția conţine un top al celor mai reuşite fotografii conceptuale realizate de cursanții secțiunii foto de la club, fiecare dintre ele, având drept scop transmiterea unui mesaj aparte.


Mesajul este cel mai important în realizarea unei fotografii conceptuale şi trebuie prezentat cât mai clar. Pentru a realiza acest lucru, ideea de bază necesită a fi modelată în aşa fel încât, la prima vizualizare a fotografiei, să se înţeleagă clar subiectul şi mesajul transmis”, a precizat Daniel Moisii, coordonatorul expoziției.


Tinerii expozanți sunt: Grasu Constantin, Cătălina Gavril, Răzvan Rotari, Mariam Elnems, Georgescu Cristina, Doboș Alexandru, Mierlă Luisa, Teona Cancel, Paveliuc Livia, Gabriel Neagu.

Spectacol de tradiții și obiceiuri de iarnă – „Doina Carpaților” Iași


Ziua de 15 decembrie continuă cu un spectacol de tradiție, organizat de Ansamblul Folcloric Studențesc „Doina Carpaților” din Iași, care va începe de la ora 19:00. Va fi o seară de colinde și tradiții de iarnă, unde tinerii talentați vă vor surprinde și vă vor aduce mai aproape de spiritul Crăciunului.


Acest eveniment promovează valorile tradiționale locale cu privire la sărbătorile de iarnă. An de an urmărim să dezvoltăm aptitudinile artistice ale studenților, dar și sentimentul apartenenței lor la valorile locale, prin păstrarea tradițiilor și obiceiurilor specifice acestui anotimp de poveste”, a menționat Mihaela Cojocaru, coordonatorul spectacolului.


Accesul la evenimentele organizate de Casa de Cultură a Studenților din Iași se realizează pe baza unei invitații ce poate fi ridicată de la secretariatul instituției. La eveniment pot participa doar persoanele care dețin certificat verde, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată perioada evenimentului.