Medicul rus care l-a tratat pe Aleksei Navalnîi la Omsk, în august 2020, a dispărut

0
551

Un medic rus care l-a tratat pe liderul de opoziţie Aleksei Navalnîi, după ce a fost aproape de a muri, în 2020, în urma otrăvirii sale cu o neurotoxină, a fost dat dispărut, în urma unei partide de vânătoare, potrivit BBC.

Potrivit poliţiei, Aleksandr Murakovski nu a mai putut fi contactat de vineri seară, aflându-se într-o pădure din Siberia. Maşina de teren a doctorului Murakovski a fost găsită lângă o mlaştină, la o distanţă de aproape 3.000 de kilometri est de Moscova, însă el nu a fost găsit. Poliţia a comunicat că nu a avut niciun rezultat, în urma căutărilor terestre şi din elicopter.

Aleksandr Murakovski a răspuns presei, când Aleksei Navalnîi a fost adus la spitalul său din Omsk, în august 2020. El a respins informaţiile iniţiale privin eventuala otrăvire a lui Navalnîi, afirmând că starea sa a fost cauzată de o afecţiune metabolică. Ulterior, medicul a fost promovat în funcţie, însă dispariţia sa va ridica semne de întrebare. Doi medici de la acelaşi spital au murit din august şi până acum, decesele lor fiind calificate drept premature şi neaşteptate.