FOTO-VIDEO În Iași s-a deschis cea mai mare sală de lupte kickboxing – pot veni și copiii

0
6415

În Iași s-a deschis cea mai mare sală de antrenamente de Arte Marțiale Mixte. Aici, copii se pot antrena încă de la vârsta de șapte ani, așa cum o făceau în trecut spartanii în Grecia Antică.

Luptătorii sunt pregătiți de sportivi profesioniști, cu experiență în MMA, box și kickboxing. Sala de lupte MMA „Tornado Fight Gym” s-a deschis luni, la ora 10. Aceasta este situată în Tătărași, pe strada Han Tătar nr.10, are o suprafață de 450 mp și deține cea mai mare cușcă de MMA din Iași.

”Totul este nou-nouț: băi, dușuri, vestiare, încălzire, toate condițiile necesare pentru formarea unui viitor sportiv de top”, a declarat Vlad Ifrim, managerul sălii de MMA pentru ZiaruldeIași.ro.

Sala are dotări extra printre care 15 saci de box și trei ringuri mari de lupte unde managerii, Vlad Ifrim și Raluca Florentina Mihai, își propun să crească viitori campioni. Sala este prevăzută cu un bar cu proteine. De aici, cei care se antrenează în sală își pot achiziționa suplimentele de care au nevoie pentru o performanță sportivă. Avantajul lor este că pot primi o dietă cu proteine recomandată de Vlad care are o experiență vastă în domeniu și poate alege combinațiile perfecte în funcție de necesitățile fiecărui sportiv.

Printre antrenorii „Tornado Fight Gym” este și tatăl lui Vlad, sportiv de performanță și a ales să le insufle celor pe care îi va antrena, aceiași pasiune pentru sportul de contact.

”Mihai Ifrim este un experimentat luptător în arta kickboxingului, singurul antrenor din Iași care cunoaște până la cel mai mic detaliu al boxului thailandez (Muay Thai), un profesionist desăvârșit”, așa este descris tatăl managerului pe pagina de Facebook a sălii de lupte.

Cel de-al doilea antrenor este Marius Murgu. Acesta este descris drept un luptător profesionist, multiplu campion național și un împătimit al competițiilor naționale la categoria super grea. „Noi o să îi îndrumăm spre o carieră în acest domeniu, să facă performanță de mici, până când o să crească mari. Sunt pasionat, am practicat acest sport atâția ani, o să îi antrenez și eu”, a adăugat Vlad, privind mândru copiii ce loveau sacii de box.

În ring, în cușca de oțel, nu poate intra oricine. Trebuie să fii bine pregătit pentru a putea face față provocărilor care apar după ce ai trecut de corzi. Profesioniștii sunt cei care vor păși în ring, vor face demonstrații și le vor arăta celor mici ce înseamnă sportul de contact. Persoanele care nu au 18 ani, vor veni cu părinții care vor semna un consimțământ în cazul în care se va întâmpla ceva. „Se mai sparge o arcadă, se mai sparge o buză, un nas, pentru că e normal, e box”, spune managerul sălii.

Programul este organizat în așa fel încât cei mici să se poată antrena în voie, fără să se simtă intimidați de privirile sportivilor mai mari, cu experiență. Cei mici vin la sală de luni până vineri, de la ora 16 la 18, iar sâmbăta și duminica de la 13 la 15. Respectul, disciplina și răbdarea sunt câteva dintre criteriile cerute pentru a te antrena la „Tornado Fight Gym”. Abonamentele sunt accesibile oricui: copiii vor achita 100 de lei, iar adulții 150 de lei lunar. Vlad a deschis sala din pasiune și dedicare pentru sportul de contact.

Profitul nu este ținta lui pe termen lung, nu face asta pentru bani, scrie ZiaruldeIași.ro. El, împreună cu Raluca s-au gândit la cei care nu au venituri și nu își pot permite să plătească un abonament lunar. De aceea, le oferă șansa de a se antrena și de a face performanță alături de ei. „Mulți dintre ei sunt boxeri și nu au bani. Aici vin persoane care nu au posibilități finaciare și cu toate acestea noi îi antrenăm”, a precizat Raluca. Vlad Ifrim s-a apucat de kickboxing la 14 ani. El provine dintr-o familie de sportivi, iar asta l-a făcut să-și dorească să transmită pasiunea lui pentru sportul de contact și altora. „Tornado Fight Gym” a deschis ușile unui loc în care vor crește și se vor antrena viitorii campioni ai României.