EXCLUSIV Cum au plătit dascălii ieşeni aproape 4000 de lei din lefurile lor pentru că şeful USLIP Iaşi îşi ascunde averea

0
844

Răzmeriţa dintre USLIP Iaşi şi fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, cel care a afirmat că “sindicatele sunt structuri cvasi-mafiote” s-a terminat prost pentru cadrele didactice ieşene. Reamintim că USLIP Iaşi l-a acţionat în judecată pe fostul ministru pentru această afirmaţie, însă procesul s-a încheiat prematur în momentul în care Funeriu a solicitat instanţei să îl oblige pe liderul sindicalist Laviniu Lăcustă să îşi publice averea. Astfel că sindicatul este acum bun de plată, pentru cheltuielile de proces, şi nu din buzunarul liderului USLIP Iaşi, ci din cotizaţiile membrilor de sindicat.

Anunţul a fost făcut chiar de Daniel Funeriu, pe pagina lui de Facebook:

“Stimați profesori: vă anunț că avocata mea, doamna Roxana Iliescu, vă mulțumește pentru suma de 3700 de lei încasată de la dumneavoastră prin grija sindicatului USLIP Iași*.

USLIP Iași m-a dat în judecată pentru afirmația “sindicatele sunt structuri cvasi-mafiote”. USLIP a renunțat la judecată după ce am cerut instanței, pentru a mă apăra, să oblige sindicatul să îmi prezinte averea și veniturile liderilor. A renunțat sub un alt pretext, dar e bine de știut că respectivul sindicat, condus de un anume domn cu nume predestinat activităților “sindicale”, Laviniu Lăcustă, deține o agenție de turism și o casă de creditare. Și cine știe ce alte chestii deține “sindicatul” atâta timp cât a evitat să prezinte inventarul și veniturile liderilor. Găsiți în comentarii întreaga apărare.

În urma acestei aventuri judiciare îmi dau seama că e important ca liderii sindicali să fie obligați să prezinte declarația de avere. Aștept alte procese dacă au bani de aruncat pe fereastră.

* în fapt USLIP mi-a rambursat mie, prin avocat, banii pentru reprezentare pe care i-am plătit doamnei avocat. Bilanțul aventurierului judiciar Lăcustă: USLIP pierdere de 3700 lei (de fapt pierdere 6000 lei pentru că și avocata lui Miclea a încasat într-un proces similar), Funeriu: zero lei, dar i-am umilit public, ceea ce e priceless, avocat Roxana Iliescu plus 3700 lei).“, a scris Daniel Funeriu.

La aceste afirmaţii, Lăcustă a ales să răspundă cu un atac, evitând însă să spună ceva despre averea şi afacerile la care face referire Funeriu.

Este adevărat că aţi fost audiat în legătură cu infracţiunea de abuz în serviciu în dosarul “MICROSOFT” de către Direcţia Naţională Anticorupţie? Care a fost valoarea contractului de furnizare servicii şi mentenanţă încheiat cu Siveco în timpul mandatului dumneavoastră? Aţi avut cunoştinţă de clauzele acestui contract? Este adevărat că în timpul mandatului dumneavoastră Ministerul Educaţiei a renunţat la judecarea procesului ce avea ca obiect evacuarea locatarului din baza “Cutezătorii” (cu suprafaţă de aproximativ 6 ha, situată pe malul Lacului Floreasca). Aceste întrebări au fost elaborate în urma scandalurilor şi informărilor pe care presa le-a făcut în anii 2009-2015. Este vorba despre mize importante în ceea ce priveşte prejudicierea Statului Român de sume cifrate la zeci de milioane de euro., a postat USLIP Iaşi pe pagina de Facebook, la scurt timp după anunţul făcut de Funeriu.