Eurodeputatul Siegfried Mureșan, la Iași: “Vom avea o strânsă colaborare pe proiecte europene cu Costel Alexe și Mihai Chirica”

0
799

Aflat la Iași, europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat că România va benefica de fonduri europene mai mult ca oricând iar județul Iași va avea o șansă istorică în implementarea proiectelor europene.

“România va avea alocate de la Uniunea Europeană mai multe fonduri europene decât a avut alocate oricând până acum. Pentru următorii 7 ani, României îi vor fi alocate 80 de milioane de euro fonduri europene. Pentru a atrage acești bani avem nevoie de o colaborare foarte strânsă între europarlamentari, Guvern, președinți de consilii județene și primari. Exact acesta a fost subiectul discuției mele cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Iași, și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica. Am discutat despre înaintarea unor proiecte astfel încât Iașiul să obțină o pondere cât mai mare din aceste fonduri europene. M-am bucurat să observ că atât ministrul Alexe, cât și primarul Chirica, vor să atragă fonduri europene pentru modernizarea Iașiului. Împreună vom dezvolta infrastructura, ne vom implica pentru ca autostrăzile să fie în sfârșit finalizate, pentru ca drumul județean Iași – Suceava să fie finalizat, ne vom asigura că vom folosi fondurile europene pentru a extinde rețelele de canalizare, electricitate, apă și gaze pentru cât mai multe dintre comunele județului Iași”, a declarat europarlamentarul.

Totodată, Siegfried Mureșan a avut o întrevedere cu reprezentanții fermierilor din județul Iași, pe teme de finanțare europeană și proiecte în sectorul agricol.

Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții fermierilor din județul Iași și am spus că finanțarea agriculturii este o prioritate zero pentru europarlamentarii Partidului Național Liberal. Noi am susținut întotdeauna, în toate negocierile privind fondurile europene, finanțarea corespunzătoare a politicilor tradiționale ale Uniunii Europene, Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună. Am discutat despre subvențiile directe care vor veni de la 1 ianuarie 2021 din noul buget al Uniunii Europene, precum și despre banii pentru dezvoltare rurală. Am răspuns pozitiv cererilor de a aloca o parte mai mare din fondurile pentru agricultură pentru construcția de spații de depozitare. Noi, Partidul Național Liberal, dorim să ajutăm fermierii să depoziteze, să stocheze și să poată procesa și prelucra produsele lor, fie că este vorba de fructe, legume, lapte sau carne, ca să ajungă la consumatori produse diverse și de bună calitate. De asemenea, i-am asigurat că voi milita în negocierile privind Politica Agricolă Comună de la nivel european pentru o creștere a subvențiilor europene pentru tinerii care vor să își deschidă o fermă. Sprijinul european trebuie să fie suficient pentru utilarea și echiparea unei ferme astfel încât un tânăr fermier să își poată desfășura activitatea în bune condiții.“, a adăugat Siegfried Mureșan.